Реклама / Ads
0| 6086 |26.04.2022 НОВИНИ

Костадин Паскалев: Борисов е вярвал, че ще векува. Правителството му е извършило престъпление

.
Костадин Паскалев
Относно текущите ремонти- това са 34 договора в цялата страна и фирмите са длъжни да ги осъществяват. По тези договори са подписани прогнозни цени за 711 млн. лева. Възложени са дейности за 3, 300 млрд. лева. Общата стойност би могла да стигне до 1 млрд. лева. Правителството на Борисов чрез АПИ, е възложили адейности за 3,3 млрд. лева. Това е или безстопанственост, или престъпление.
 

Това каза по БТВ бившият регионален министър Костадин Паскалев. Той допълни: 


Според мен това е престъпление от гледна точка на финансовата дисциплина. Има и друг проблем, който накара депутатите да гледат този проблем в НС. Каква е темата-осъществените дейности по договорите за поддръжка, разходите са за 1,4 млрд лева. Има извършени разходи за други договори-мантинели,  маркировка и пътни знаци. Министърът предложи парламентът да се заеме с тази тема, той е притиснат. Служебният премиер възложи на комисия да разгледа тези договори. На 20 септември тя  е започнала и на първи октомври  е била готова.

 

Предложила е решение на темите - да се прекратят тези договори. През това време АПИ да проведе обществени поръчки и да подпише адекватни договори. Това не се случва. И Караджов има казус-да плаща за дейности не по негова отговорност и да осъществява дейност по приключени договори. 


Има интересен факт. Предложени да два проекта за решение. Мотивите към двете предложения съвпадат дума по дума. Дано не са писани от пътно-строителните фирми, а от АПИ. Имам подозрение, обаче. 


Борисов е смятал, че ще векува като премиер на държавата. Ако на някой не са му платени пари, отива в съда, а не протестира. Това не е синдикален протест. Двама от тях /шефове на пътни фирми” са бивши шефове на Изпълнителна агенция пътища. Един от сподвижниците му бе директор на дирекция “Пътища”.

 

Това са добри специалисти, но тук става въпрос за нещо друго. Борисов е  възлагал извън рамките на закона и тези фирми са свързани с него с вземания, извън договореното. Тук би следвало прокуратурата да се намеси и то тежко. Ако няма действия, това е престъпен сговор срещу държавата. Това е завладяната държава. Ако това не се реши, държавата ни винаги ще бъде бедна. 


Това правителство е безидейно, без характер и без лидерство. Много ще му е трудно да издържи дълго.  Част от инхаус договорите не се изпълняват и министърът би следвало да прекрати такива договори. Колкото повече се отлага този въпрос, толкова по-зле за държавата. Много ми се иска да няма обвързаност с предишната власт. Но почти не вярвам. След като се тръгва на плащане без да е казано ,че всичко е законосъобразно, това означава и подозрение в корупция. Един от скандалите бе как да се плати на пътните фирми. Системата е проста и е описана в закона. Ако те е страх от мечки, не отиваш в гората. масовата безотговорност заменя персоналната отговорност на един министър. 


Оценката за това правителство не е добра. Нинова каза, че трябва да се сложат пределни цени. Бих и казал, че това са цените на ел. енергия, горивата, водата. Има съответни регулаторни органи. Ти би могъл да намалиш отделните ставки. Има цени, които са чисто пазарни и не подлежат на регулация. тогава се коментират пределни надбавки, а не цени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 36059 |26.04.2022 Стефан Гамизов: Петков взема от залъка, а българите не разбират защо не е взето от Борисов, Доган, олигарсите . 0| 11017 |25.04.2022 Няма почивен ден за простотията: Борисов се сравни с Христос, когото мушили с пирони, друг го мацали с миро . 0| 3192 |21.04.2022 Борисов дари куче, а сега пак се изхвърли: Първият, който нарече Путин агресор, бях аз . 0| 5705 |21.04.2022 Бивш служител на ДАНС: По времето на Борисов службите бяха поръчкови, вземаха се бизнеси на олигарси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads