Реклама / Ads
4| 4909 |11.05.2013 НОВИНИ

Ст. Костадинова: В. Лечева нито е давала идеи, нито е помогнала с нещо

.
Стефка Костадинова
Г-жа Лечева не е предложила и не е намерила нито един спонсор за БОК, изреди още шефката на БОК.
 

Аз съм човек, който е дал много на спорта и в длъжността, която заемам също мога да бъда от помощ, заяви по БТВ Стефка Костадинова, която спечели третия си мандат като председател на БОК. 

Общото събрание на БОК, което се проведе на 9 май, е абсолютно легитимно; за първи път бюлетините се брояха пред журналисти и камери и по-ясно и по- прозрачно не може да бъде, обясни тя.

Много съм разчитала на Весела Лечева. Осем години тя беше мой вицепрезидент. Човек си избира хора, които да му помагат, да раждат и осъществяват идеи. През последните 8 години г-жа Лечева не само, че не е давала идеи, но не е помогнала с нищо. Не хубаво да говоря така, след като вече съм победила, но съм предизвикана. БОК е обществена организация, която съществува благодарение на спонсори и МОК. Г-жа Лечева не е предложила и не е намерила нито един спонсор за БОК, поясни още Ст. Костадинова.

От 2005 г. до този момент мисля, че аз и моя екип направихме много неща, защото поехме комитета в много тежко състояние. Увеличихме спонсорите, правим олимпийска академия в Несебър, провеждаме младежки фестивали. Не е лесно да имаме участие в МОК, след изключването на Иван Славков през 2005 г. Аз не бързам, хубаво е да имаме членство в МОК, но дори и при участието на Иван Славков имаше проблеми с допинг скандали и не получихме домакинство на зимна Олимпиада - това не е гаранция за помощ, каза Костадинова и посочи някои съвети, които й дал Иван Славков"Той много се зарадва и ме посъветва сама да си правя политиката, сама да си подбирам хората и да се пазя от много предатели. Когато го смених имаше хора от неговия кръг, които говореха лоши неща за него и се предложиха да работят за мен. Аз ги изгоних, макар че и досега дават интервюта".

"Големият ми успех не се дължи само на мен, защото съм учила в много добро спортно училище в Пловдив, имала съм страхотни треньори, имала съм страхотна конкуренция в държавата. Ако нямаш конкуренция в държавата не може да бъдеш номер 1 навън", коментира Костадинова рецептата на успехите., които е постигнала.

Политиката трябва да се съобразява със спорта, а не спортът с политиката. Спортът е лицето на държавата. Хората се радват, когато застанем на почетната стълбичка и звучи българският химн, посочи Костадинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5215 |01.05.2013 Стефка Костадинова: Обещавам само това, което мога да свърша . 100| 6645 |15.04.2013 Цветанов: Няма сделка ГЕРБ - Алексей Петров, нито ще има . 7| 4917 |13.04.2013 Лютфи: Нито един бизнесмен не е поставял условия на Ахмед Доган . 119| 6531 |06.04.2013 Костов упрекна ГЕРБ: Нито една грешка не признаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads