Реклама / Ads
62| 5376 |17.10.2011 НОВИНИ

Ив. Костов: Дебатите за президент са пълен фарс

.
Иван Костов
Ако се съди по темите, които се дискутират по време на предизборните дебати, няма президентски дебати. Всички искат да изглеждат много симпатични и много да се харесат на избирателите, и в името на това жертват анализа на изключително сложни въпроси на българското общество. Така коментира лидерът на ДСБ Иван Костов дебата "Новите първи" по Би Ти Ви в събота вечер.
 

 

Костов изтъкна, че и трите кандидат-президентски двойки говорят твърде повърхностно, без ясна конкретика и виждания по важни въпроси, свързани с единството на нацията,  с българския етнически модел.

 

Надявам се Плевнелиев да промени поведението си пред камера, защото ако продължава по същия начин, очевидно изглежда, че той губи от тези дебати. Опитът му да заиграе с избирателите на БСП, например, правейки признание, че президентът Първанов – Гоце, имал слабости, но и определени заслуги, прави изключително сложно да бъдат мобилизирани сините избиратели да го подкрепят на втори тур, предупреди лидерът на ДСБ.

 

Според него друга трудност създава и опитът на Плевнелиев "за флирт с руските енергийните проекти”. Жертването на националната сигурност през енергийната сигурност в името на едни такива евтини ефекти, според него рушат аргументите, с които хората от десницата биха го подкрепили или биха гласували за него на втори тур.

 

В същото време от ДСБ алармират, че само през този уикенд в щаба на партията са пристигнали 7 сигнала за оказван натиск върху техни кандидати за местната власт, който идва основно от техни конкуренти от ГЕРБ. Има дори случай на пребит кандидат за местната власт в дома му, информира Веселин Методиев. Според него това е един стил на управляващите на заплаха, персонално към хора, които се кандидатират на различни позиции за местната власт.

 

Методиев смята, че чрез този натиск се осигурява преднина на кандидатите за кмет на ГЕРБ, а от друга страна - такава преднина се търси и на президентските избори. Той изтъкна още, че има общини, където трайно вече се е настанила "тази репресивна система" и като пример посочи общините в пиринския край.

 

Това в някаква степен показва, че е преминат прага на търпимост. Лично аз съм взривен от факта, че може да се пребие човек вкъщи, коментира Иван Костов.

 

Според него това няма нищо общо с принципа на демокрация. И това, което най-много ни притеснява е, че никога не се а стигало до там страхът да обхваща толкова много хора, посочи още Костов.

 

От ДСБ са категорични, че това не трябва да остане без последствия. Вече има решение да пратят сигналите на наблюдатели, освен това вече са предупредили и в Европейската народна партия (ЕНП).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5254 |13.10.2011 НСО и НРС нямат място в президентството . 72| 7149 |13.10.2011 Сянката на Борисов и Доган виси над президентския дебат . 108| 6988 |12.10.2011 Сините: Плевнелиев е добър човек, но не е готов за президент . 1| 4796 |08.10.2011 Гласуваме в 58 държави за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads