Реклама / Ads
0| 4425 |21.04.2015 НОВИНИ

Г. Костов: Джигитите по пътя да се готвят за изненади

.
С такива "яки" снимки е пълно в социалната мрежа Източник: архив
Има разработена стратегия и мобилните камери скоро ще сюрпризират всички нарушители на пътя, друга алтернатива няма.
 
Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов по повод зачестилите клипове в социалните мрежи, които показват нарушители, между които и такива, които летят с 300 км/ч. Според Костов и в момента законодателството дава възможност участващите в гонки по пътищата да бъдат санкционирани, но затова е нужно да се свидетелства срещу тях.

„Има възможност видеозаписи и снимки да бъдат манипулирани, а и във Фейсбук стои възможността някой да иска да се представи в друга светлина", обясни главният секретар на МВР и призова гражданското общество за повече активност.

На въпрос свидетелствал ли е някой досега срещу джигит зад волана, Костов отговори, че има такъв случай в Хасково и са взети административни отношения.

Главният секретар на МВР не пожела да коментира темите с убитото и захвърлено в куфар дете и взривовете в Иганово като заяви, че и двата случая са в досъдебна фаза.
Сигурността в малките населени места е едно голямо предизвикателство. През последните години се лутаме от едно решение в друго, затова е добре да приеме една цялостна стратегия, коментира още Костов.

"Продуктът "Сигурност" е скъп. Един полицай излиза относително скъпо и не може това число на служителите да расте безкрайно", заяви Костов и добави, че по отношение на това, влияние оказват други фактори, които оформят този битов консерватизъм на всяка една община. Той обясни, че в това отношение важи максимата на "Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече".

Той предложи да се разсъждава не в посоката, колко е недостатъчно полицейското присъствие, а каква организация да бъде въведена, за да може с ресурса, с който разполага министерството да отговори на обществените очаквания и да постигне резултата в тази насока.

По думите на главния секретар на МВР другата важна тема е: "По какъв начин трябва да се мотивира гражданското общество, за да окаже то необходимата помощ за полицаите".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4389 |18.04.2015 Готвят до 10 бона глоба за собственика на къмпинг „Китен“ . 2| 4596 |14.04.2015 Млекопроизводители се готвят за стачка . 4| 4474 |22.03.2015 Костов: Над 1 тон е взривилият се тротил в Иганово . 8| 5301 |18.03.2015 Георги Костов: За 23 години сме загубили 32 000 хектара гора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads