Реклама / Ads
0| 4339 |06.03.2022 НОВИНИ

Костов: Русофилите тук не харесват Русия или Достоевски, а Путин. Целта му е да деукраинизира Украйна

.
Иван Костов Източник: БГНЕС
”Всяко едно твърдение на Владимир Путин, че печели сражения в Украйна, ще е пагубно за гражданите на Русия. Тази война ще е пагубна за хората в Русия. Най-пагубно ще е, ако реши да нападне Киев. Киев е майката на руските градове и не знам как Путин ще обяснява на народа си си, че го е разрушил”. Това коментира бившият премиер Иван Костов пред Нова телевизия.
 

"Рискът тази война да излезе извън границите на Украйна е голям и въобще не трябва да се пренебрегва. Четох много интересно мнение, че целта на Путин вече не е да денацифира, а да деукраинизира Украйна. Според мен вероятността руската армия да завземе цяла Украйна е малка и това означава, че тази война ще продължи дълго. Това е ужасяващо. Всеки ден виждаме цивилните жертви и страданията на хората", добави той.

 

"Ако руските сили отстранят Зеленски, това ще го превърне в икона. С евентуалното убиване на Зеленски Русия ще се самоизолира за десетки години. Зеленски ще седи дълги години между цивилизования свят и Москва. Защо ще го убиват? Защото е защитил родината си?", попита Костов.

 

"Мен ме вълнува какво става и в България в момента. В България русофилите харесват режима на Путин. Те не харесват Русия и не харесват Достоевски, те харесват Путин. Войната унищожи цветовете и вече има само черно, бяло и сиво. Българското правителство не трябва да се спотайва и колебае. Кабинетът трябва да вземе решителна позиция и да противодейства на руската хибридна агресия. Според мен службите не предоставят достоверна информация и не може да им се има доверие. Правителството трябва да действа, а не да изчаква и да върви след събитията. Ако правителството не реагира и се движи по вълната, трудно ще изкара цял мандат. Управляващите трябва да заемат проактивна позиция и да окажат пълна подкрепа на Украйна", категоричен бе бившият премиер.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 23225 |26.02.2022 Костов: Евроелитът е в “Лукойл” и “Газпром”. Срам ме е да гледам Янев как пелтечи . 12| 7341 |11.02.2022 Иван Костов: Виждам положителна промяна, няма го мутренския жаргон и бабаитско поведение . 30| 3411 |28.01.2022 ”Галъп”: Русофилите в България намаляват . 12| 4124 |04.01.2022 Иван Костов: Българската криза е разтваряща се спирала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads