Реклама / Ads
0| 3113 |06.01.2023 НОВИНИ

В крайно тежко, но стабилно състояние е родилката, транспортирана със ”Спартан” в София

.
В крайно тежко, но стабилно състояние е родилката, която бе спешно транспортирана със "Спартан" в столицата. Операцията й е продължила 3 часа. Това казаха лекари от Университетска АГ болница "Майчин дом", които дадоха пред медиите подробности за пациентката. 
 

На 4 януари 38-годишната жена е станала майка на близнаци в Силистра, но е получила усложнение.

 

"Направихме много сериозна организация. Мога да кажа, че лично аз, в моята практика, не съм виждал толкова добре организирана логистика от страна на Министерство на здравеопазването и Министерство на отбраната, с хеликоптер със "Спартан". На 20-тата минута от кацането на самолета, жената беше на операционната. 

 

В момента е в стабилно състояние, в съзнание, но в никакъв случай все още не можем да кажем, че рисковете са отминали", съобщи директорът на лечебното заведение проф. Иван Костов.

 

"Направи се една голяма операция и аз лично съм оптимист, стискам палци. Днес е Йордановден, дано да има късмет жената", допълни проф. Костов. Той благодари на съдовите хирурзи на болница "Чирков" и служителите на спешна медицинска помощ и министъра на здравеопазването и анестезиолога д-р Пенев. 

 

"Това, което видяхме при операцията е, че има една голяма кръвозагуба", обясни проф. Костов. 

 

"Не можем да кажем на какво се дължи това. Жената идва в много тежко увредено състояние, шоково състояние", допълни проф. Костов. 

 

"Жената е стабилна, в съзнание е, не е интубирана и в момента е в непрекъснат контрол на д-р Пенев", повтори проф. Костов. 

 

"3 часа продължи операцията и всяка минута беше важна", каза още специалистът. 

Военноморските и Военновъздушните ни сили изпълниха успешно съвместна, спасителна операция за медицинска евакуация.

 

Операцията беше проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов след искане от Министерството на здравеопазването.

 

На 4 януари 38-годишната жена е станала майка на близнаци, но е получила усложнение. В четвъртък от Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ-Силистра спешно търсеха нулева кръвна група и с отрицателен резус фактор за нея. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3649 |31.12.2022 Президентът Румен Радев: Надеждата за политическа стабилност се отлага за следващата година . 2| 3124 |15.12.2022 Станислав Анастасов: ГЕРБ не положиха достатъчно усилия да съберат едно стабилно парламентарно мнозинство . 0| 3245 |01.12.2022 Открита е бруцелоза по едрите преживни животни в с. Крайново . 10| 3363 |28.11.2022 Тома Биков: Без ”Демократична България” управлението ще е нестабилно, няма смисъл от разговори с ПП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads