Реклама / Ads
11| 2710 |17.11.2023 НОВИНИ

Красен Кралев: Тежките ултраси са крайно агресивни. Когато ги съберете на едно място, какво очаквате да се случи?

.
Бившият спортен министър Красен Кралев Източник: Стопкадър: bTV
"Тежките ултраси са крайно агресивни елементи. Когато ги събереш на едно място, какво очаквате да се случи?" Този въпрос зададе в ефира на bTV бившият спортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Красен Кралев във връзка с окървавените протести на футболните фенове срещу БФС снощи.
 

"Напрежението във футболните среди достигна връхната си точка. Аз категорично не одобрявам никаква форма на насилие, още повече да се влиза в битки с органите на реда. Да се влиза в ръкопашен бой с полицията, това наистина е извън рамките на нормалното човешко възприятие. Проблемът вече става политически - виждаме, че безредиците нарушават сигурността на гражданите", алармира бившият спортен министър.

 

Запитан можеше ли да бъде избегнати бруталните ексцесии от вчера, Кралев заяви категорично: „Можеше!"

 

"Трябваше МВР и БФС да кажат ясно пред обществеността каква информация са имали за извършване на погроми на стадиона, което би застрашило човешки животи. Те имат агенти във всяка агитка. Кой е организаторът, след като всички фенклубове отрекоха да носят вина. Има уволнен човек, който носи отговорност за провеждане на срещата. Обществеността е трябвало да знае защо се налага такава организация. Второ – защо се разреши протестът там – кметът е дал разрешение. Да разрешиш всички агитки да се съберат на едно място не е разумно. Едно е политически протест, друго е когато тежки ултраси и агресивни елементи, ги събереш на едно място. Трябва да се изясни това“, каза още той.

 

„Ако не се беше играл мачът, щеше да има само санкции. Можеше да се играе в друга страна. Спортният министър е трябвало да даде правилен съвет, за да се избегне кръвопролитието“, изрази мнение Кралев.

 

Във връзка със спортната зала в Бургас, депутатът от ГЕРБ коментира следното: „Изумен съм как може един министър да дава толкова грешна информация на депутатите. Или не е подготвен, или е подведен от сътрудниците си. В "Арена Бургас" сме свършили много добра работа за тези пари. Всяко едно пристигнало оборудваме има сертификат и отговаря на изискванията. Как разбраха, че не отговаря, след като не са го разпечатали? В доклада до министъра ясно е описано всяка една настилка къде е поставена и за какво е подходяща. Има писта за лека атлетика, която ще бъде монтирана, когато има такива състезания. Всички поръчани оборудвания са доставени. Не разбирам защо това министерство, вместо да си върши работата, защото програмите им са безобразни, се занимава с това“, допълни той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3492 |17.11.2023 Путин никога повече няма да може да отиде в Армения . 31| 3519 |17.11.2023 Борислав Михайлов: Днес оставка няма да подам . 8| 4339 |17.11.2023 Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е напуснал поста си . 1| 2581 |17.11.2023 Иван Таков: София не може да е залог за уреждане на отношенията в Сглобката на национално ниво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads