Реклама / Ads
5| 6420 |01.10.2021 НОВИНИ

Красимир Стойчев: Джамбазки говори глупости за въглеродните емисии, може да се овладее енергийния шок

.
Красимир Стойчев
В коментар за енергийната криза в Европа и у нас и „зелената сделка” в енергетиката, Стойчев заяви, че политиците бъркат, като се изказват по икономически теми. По повод коментара на Джамбазки, че въглеродните емисии трябва да се улавят, бизнесменът заяви категорично: „Говори глупости!”
 

Стойчев обясни, че технология за улавянето и складирането на вредните емисии има и такава инсталация работи в Исландия. Проблемът е, че тя е изключително скъпа, което я прави неприложима в наши условия. Предприемачът емоционално обясни, че в България се спъва инсталирането на фотоволтаици, което може да осигури ток в малките населени места и дори в отделните домакинства.

Могат да се вземат мерки да се смекчи енергийния шок. Рано или късно, като либерализираш пазара, ще се изравнят цените с тези на съседите. Цените ще танцуват заедно, посочи той.

 

Като няма тоалетна хартия в магазина, давате по едно руло на всеки клиент. Какво пречи да се намали продаването на електроенергия на българската борса. Има криза и тя трябва да се преодолее. Има липса на кадърна администрация и кадърно управление.


Някой, който разбира, трябва да хване инвестиционно нещата и оправи енергийната криза, завърши той по проблема.

 

Красимир Стойчев коментира също и предстоящия сблъсък между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков на президентските избори. Според него логичният изход е да спечели този, който има най-голям рейтинг. Бизнесменът обаче коментира, че като цяло в президентската институция у нас няма много логика. „Избираш мажоритарно един човек, който започва да си вярва, а не му даваш грам власт”, каза Красимир Стойчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7333 |23.09.2021 Джамбазки пак си показа рогата, ВМРО опитаха да влязат с щурм в Министерството на енергетиката . 4| 3232 |21.09.2021 Бизнесменът Красимир Дачев: Ниската цена на тока пази социалия мир засега . 7| 4933 |16.09.2021 Тихомир Стойчев: Хората във властта станаха съучастници на организираната престъпност . 5| 4853 |30.08.2021 Кънчо Стойчев: Кретенизъм е да не се разговаря с политически партии, които имат стотици хиляди гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads