Реклама / Ads
9| 3654 |28.02.2023 НОВИНИ

Кръстева призна сама - напуска Народния театър

.
Пиарката на Народния театър “Иван Вазов” Велислава Кръстева потвърди, че напуска поста си. За смяна в управленската структура на първата ни трупа се говори от няколко дни, но до момента нямаше официално потвърждение за нея. Говори се още, че покрай промените поста си ще загуби и главния режисьор на Народния театър Александър Морфов. Кръстева ще напусне поста си считано от 1 март.
 

"Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир", написа Кръстева във Facebook.

 

Припомняме, че според информацията се закриват длъжността “главен режисьор” и длъжността на завеждащ отдела “Връзки с обществеността. Пред Българското национално радио обаче Александър Морфов посочи, че не знае за готвените промени. 

 

ФрогНюз се свръза с Велислава Кръстева. Пред медията ни тя потвърди, че напуска първата ни трупа, но решението й е лично и не става дума за промени в управленската структура.

 

Кръстева заяви, че не разполага с информация дали и Александър Морфов ще си тръгне от Народния театър.

 

На въпрос с какви чувства се разделя с колегите, с които е работила месеци наред, Кръстева отговори:

 

"Като направите такова жълто предаване, ще дойда, за да участвам и да ви разказвам за чувства. Публикувала съм това, което искам да кажа".

 

Отказа да отговори на въпрос за това накъде ще поеме.


"Мои приятели ми съобщиха, че отдавна някъде са прочели това нещо. Аз нямам никаква идея. Разбира се, аз очаквах отдавна да бъда уволнен от лицето, което заема директорския пост - Васил Василев - поради явната нетърпимост между творческата и административната идея", заяви Морфов. 

 

Скандалът, който продължава вече месеци наред, избухна в края на октомври, когато вратата на Кръстева беше надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай", табелката с името й беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьорът Александър Морфов, който я обвини в "политическа пропаганда".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3037 |28.02.2023 Нинова призна, че в момента има ”чистка” в БСП . 12| 7223 |26.02.2023 Велислава Кръстева - аут от Народния театър? . 3| 3646 |25.02.2023 Марк Крамер: Системата на Путин има признаци, че поддава под натиска на войната и пораженията в Украйна . 8| 5168 |24.02.2023 Полк. Владимир Миленски: Русия достигна държавна лудост! Армията ни сама не може да ни защити, както е в Конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads