Реклама / Ads
8| 5180 |24.02.2023 НОВИНИ

Полк. Владимир Миленски: Русия достигна държавна лудост! Армията ни сама не може да ни защити, както е в Конституцията

.
Владимир Миленски
„Тази война е по вина на Русия, не по вина на сепаратистки настроения или пък поведението на Украйна. Тази война има своя агресор и той е ясен и категоричен“, заяви полк. Владимир Миленски.
 

Още 2007 г. видяхме индикатор за войната. И източноевропейските държави многократно предупреждаваха западните съюзници, и в НАТО в ЕС, че пътят по който върви Русия ще доведе до война. И в България имаше такива гласове от неправителствени организации. Но ушите на много западни политици и български бяха пълни с петролни рубли. Спомнете си - австрийски политици, италиански, германски- г-н Шрьодер. Пипалата на руската корупция проникнаха дълбоко в Западна Европа, припомни той защо се стигна до война.

 

България също е Запада, за щастие. И ние започнахме да плащаме за късогледството, за нашата слепота. Русия достигна ниво на стратегическа държавна лудост, допълни той пред БНТ.


20 дена преди войната излезе информация, че руското командване докарва близо до границата с Украйна кръвни банки. Няма мирновременно учение, при което да се докарват банки за кръвопреливане. Тогава и нашите политици твърдяха, че няма да има война, посочи полковникът.


Наполен е казал, че моралът се отнася към числения състав като три към едно. В днешно време не се знае колко е. И това, че украинските сили отстояха е благодарение на този морал. Никакво оръжие не може да обясни необяснимата склонност на човека да се жертва, да замени силата на морала. Справедливостта е на страната на Украйна. И това се разбира от първия до последния украинец. Украйна ще победи. Украйна воюва и за всеки един от нас, категоричен бе той.


Като общо правило нашите политици да си спомнят, а и гражданите, че свободата и демокрацията не се дават даром. И ще бъдат заплашени, ако не може да ги защитим с оръжие. Това е последната но задължителна стъпка. Бяхме го забравили. И Западна Европа забрави това за последните петдесетина години. Повтаряме за модернизация години наред. Правим го с фалшиви движения, с имитация на модернизация и трансформация. Научихме такива учени думички и лъжем хората, призна експертът.


Българската армия и въоръжените сили като цяло никога и по никакъв начин нито днес, нито в бъдеще ще могат да гарантират националната сигурност и териториалната цялост на България сами. А това го пише в Конституцията и всички политици, и тези, които са писали Конституцията, са го оставили така. А то е изпразнено от съдържание. Поставена е задача, която е неизпълнима. Трябва да пише, че изпълняваме заедно с други. Ясно е с кого. Тази неяснота се използва от колаборационистите на Путин в България, които твърдят, че БА трябва да изпълнява самостоятелно тези задачи, смята Миленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3515 |17.02.2023 Проф. Владимир Чуков: След трусовете в Турция и Сирия ще има нова бежанска вълна . 0| 3213 |16.02.2023 Окончателно: В ареста остава обвиненият за убийството на психолога Иван Владимиров . 9| 3648 |14.02.2023 Скандално! БСП не понасят инакомислещите. Свиленски към Владимиров: Да напуска и поста кмет на Перник . 3| 3162 |14.02.2023 Станислав Владимиров: Токсичността на БСП е проблемът в последните години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads