Реклама / Ads
3| 3839 |02.04.2019 НОВИНИ

Крум Зарков: Едни хора си избират власт, която да им служи

.
Крум Зарков
Всички концесии се гледат с подоздрение и хората пропищяват от тях, както в случая със село Дивотино. Това не е просто една концесия, а цял модел на управление, при който едни хора с пари си избират власт, която след това им служи. Докато управляващите не разберат, че Народното събрание е парламент, а не парлама, няма да се върнем там.
 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Крум Зарков.

 

Той обясни казуса в село Дивотино с това, че на концесионера договорът му е изтекъл през 2014 г., а  анексът, който му позволява да продължи добива за още 15 години, е сключен през 2016 г. със задна дата.

 

"Искаме цялата документация, включително и концесионния договор. Ще направим публични всички документи. Ще видим параметрите на концесионната територия, дали са били правилно отчуждени земи, прави ли са собствениците на земи. Трябва да се провери цялата политика по концесиониране на правителството", каза още Зарков.

 

Той добави, че у нас концесионната практика се превръща в грабеж. "Концесионерите се оказва, че не са достатъчно добросъвестни, а държавата не отстоява добре собствените си права. Затова, не ние направихме концесията мръсна дума", поясни той.

 

По отношение на готвената концесия на летище София, Зарков каза, че това е печелившо предприятие и държавата има всички инструменти да го направи още по-печелившо.  Това е причината БСП да не иска тази концесия, уточни той.

 

"Това, че не сме в парламента, не означава, че сме се отказали от задълженията си като народни представители", поясни Крум Зарков.

 

Според него дневният ред на парламента е пълен с лобистки закони. По думите на Зарков депутатите на БСП ще се върнат там, когато парламентът започне да се занимава с проблемите на българските граждани.

 

На въпрос за участието на Сергей Станишев в евролистата на БСП, Зарков заяви, че дебатът за листата за евроизборите ще се проведе на Национален съвет на 14 април, а програмата за евровота вече е представена от левицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4535 |02.04.2019 БСП: Близки фирми до правителството заграбват на хората земите в Дивотино . 7| 6967 |02.04.2019 Пламен Георгиев възмути хората с появата си на форум за етиката в администрацията . 1| 4047 |01.04.2019 Медиите получиха право да не заличават информация за обществено опасни хора . 4| 4901 |31.03.2019 Таня Андреева: Хората, които чакаха Станишев за услуга, целуват ръка на Йончева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads