Реклама / Ads
7| 4896 |08.07.2008 НОВИНИ

А. Крушкова: Отношение, любов и сервиз могат да върнат българите

.
Големите представители на туристическия бизнес кресливо твърдят, че презастрояването трябва да се спре, но всъщност не са съгласни да го преустановяват, оповести А.Крушкова, председател на Държавната агенция по Туризъм.
 

Държавата не е виновна, че леглата в курортите не са запълнени, заяви категорично по БТВ Анелия Крушкова, председател на Държавната Агенция по туризъм.

ДАТ извършва рекламата на България като целогодишна туристическа дестинация, а не на отделен курорт, или на хотела Х или У. Но в България има много възможности за туризъм, тя категорично не е само Черно море, в нея има прекрасни спа-курорти, културни забележителности, добави Крушкова.

Аз съм изключителен радетел да спре презастрояването по курортите, но ДАТ няма правомощия в това отношение, заяви още  председателката на Държавната Агенция по туризъм. Големите представители на туристическия бизнес, колкото и кресливо да твърдят от телевизионния екран, че презастрояването е прекомерно и трябва да се спре, всъщност не са съгласни да го преустановяват, отсече  Крушкова. Когато се опре до бизнес интерес много трудно се защитава държавата, а 92% от този бизнес е в частни ръце, т.е. той определя правилата, обясни тя.

Що се отнася до аварията, в резултат на която голяма част от черноморските курорти миналата седмица останаха без ток, Крушкова каза, че всички субекти трябва да бъдат поставени на своето място, но опитът й показва, че, както и друга година, така и сега застраховките ще свършат своята работа.

Има много отнети звездички от хотели напоследък, защото критериите са много високи и въпреки съпротивата на бранша, аз се стремя да им внуша, че качеството на услугата би я продало по-добре, добави Анелия Крушкова, която често срещала съпротивата на бранша, защото много негови представители се мъчели да изклинчат.

Има отлив на български летовници от нашето Черноморие, защото все повече българи отиват в чужбина, но аз съм противник на това, заяви още Крушкова. Отношение, любов и сервиз са ключовете за оставането на българите тук, завърши председателката 

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5143 |19.04.2008 Туризмът бил любовница на партиите . 0| 5231 |16.09.2007 Легендата на Холивуд Елизабет Тейлър с нов любовник . 0| 6417 |13.07.2007 "Любов и спасение в разказите на Йордан Йовков" е темата по литература в Софийския университет . 0| 5003 |13.04.2007 Шефът на Световната банка публично се извини заради своя любовница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads