Реклама / Ads
4| 4743 |09.04.2015 НОВИНИ

С кучета продължава търсенето на погребаните в "Слънчев ден"

.
Руините на хотел "Вероника"
Цяла нощ и досега продължава търсенето на затрупаните работници под рухналия десет етажен хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден". С камери и кучета се търсят трима работници, погребани под руините. Няма шанс за оцелели.
 
Единият затрупан е Тодор Тодоров Димитров, на 46 години от селата край Варна. На мястото вече е съпругата му Теменужка и брат му Георги. Борислав Асенов е вторият затрупан, на 39 години, на мястото е брат му Красимир. Името на третия затрупан работник в срутения хотел на комплекс "Слънчев ден" е Манол Райчев Манолов.

Тримата работници, за които се оказа, че са били без трудов договор с подизпълнителя "Бултранс груп", са роми от квартал Аспарухово, от Максуда и Девня. Появи се и версия, че те са останали на обекта след края на работното време, за да крадат арматура, което е довело до срутването на 10-етажното здание.

Операцията по издирването на тримата работници, затрупани под отломките на струтилия се хотел "Вероника" в курорта "Слънчев ден", се оказа мисия невъзможна. Цяла нощ аварийно-спасителни екипи и тежка техника разчистваха тоновете строителни материали, а около 3 часа през нощта от Пловдив пристигна и следово куче. Въпреки това обаче операцията не пожъна успех.

Шансовете да има оцелели под руините е минимален, коментира шефът на БЧК-Варна Илия Раев, който наблюдава операцията отблизо до ранните часове на днешния ден. На мястото са и областният управител Стоян Пасев, кметът Иван Портних и началникът на "Пожарна безопасност и защита на населението" Тихомир Тотев.

Рано сутринта в разораването на камарите строителни материали се включи и втори багер, а полицаи поканиха близки на затрупаните работници да се включат в разчистването на арматурата. Цяла нощ хората прекараха в колите си пред портала на "Слънчев ден" с надеждата, че по някакво чудо близките им може да са оцелели. Според областния управител обаче това е малко вероятно, защото тежката верижна техника е стъпкала камарите.



Бившия хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" се срути вчера привечер. Сградата е събаряна от частна фирма.От първоначалните данни става ясно, че вероятно става дума за трудова авария, съобщиха варенски сайтове.

Според шефа на варненската Инспекция по труда инж. Иван Иванов човекът, който са успели да извадят от развалините е бил буквално размазан и до момента той не е идентифициран.Според него, работниците са действали като самоубийци- след като тежката техника не е успяла да бутне 10-етажната сграда, четиримата са влезли вътре и са започнали да режат на ръка арматурата на подпорните колони на първия.

Комплексът е собственост на червеният Георги Гергов. Само преди две седмица в комплекса се проведе голям семинар на БСП за местните избори с участието на Михаил Микови Сергей Станишев. Семинарът бе в хотел "Марина".По време на соца комплексът бе резиденция на бай Тошо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4946 |31.03.2015 BG-ислямизацията продължава с още 10 000 мюсюлмански пришълци . 7| 4447 |31.03.2015 Парламентът продължава да нищи КТБ . 1| 4542 |30.03.2015 Продължава опасното подкачване на нивата на реките . 20| 4703 |26.03.2015 БСП: Кадровият погром в министерството на икономиката продължава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads