Реклама / Ads
10| 6072 |26.02.2009 НОВИНИ

Кузов се сравни с Тр. Костов и Н. Петков

.
Независимият депутат Владимир Кузов си спомни, че бил народен певец, т.е. нямало проблем да продължи да живее и да се препитава с тази си професия; НС прекрати правомощията му днес.
 

Народните представители прекратиха пълномощията на независимия депутат Владимир Първанов Кузов заради влязла в сила присъда на 18 февруари 2009 г. Проектопредложението не бе разисквано в пленарна зала, тъй като правата на депутата се прекратяват в съответствие с вписаното в Конституцията за подобни случаи. Правомощията на депутата бяха прекратени със 178 гласа „за”, 1 – „против” и двама – „въздържал се”. „Против” е гласувал депутат от „Атака”, а „въздържал се” – по един депутат от „Коалиция за България” и ОДС.

Депутатите ще вземат противоконституционно решение, обяви по-рано независимият депутат Владимир Кузов по повод отстраняването му от Народното събрание днес заради педофилия. За Dnes.bg Кузов добави, че дори с условна присъда, каквато е неговата, можело да продължи да си бъде депутат. Според него Народно събрание действало политически и нарушавало закона. Ако решението мине, Кузов щял да напусна парламента с чувства, подобни на тези, които изпитвали Никола Петков и Трайчо Костов. (Друг е въпросът, откъде Владимир Кузов е наясно какво точно са изпитвали личности като Трайчо Костов и Никола Петков при друга политическа ситуация, в други условия и по съвършено различен повод - б.р.) Междувременно Кузов си спомни, че бил народен певец, следователно нямало никакъв проблем да продължи да живее и да се препитава с тази си професия.

Frognews.bg припомня, че независимият депутат Владимир Кузов получи окончателна условна присъда по делото за хомосексуален контакт с малолетен. Върховният касационен съд промени ефективното наказание от 3 години затвор в условно. Обвинението е за хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов в периода 15 юни - 15 септември 2001 г., когато момчето е било на 13 години.  

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5750 |17.02.2009 Д. Абаджиев : Партньорството между Борисов и Костов е гротеска . 41| 6522 |11.02.2009 Ив. Костов: Обвинения ми отправя човек, който е бил "муле" . 37| 5172 |05.02.2009 Борисов се разбрал с Костов на тайни срещи . 55| 4847 |12.01.2009 Ив. Костов: Министерската некадърност се плаща от всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads