Реклама / Ads
10| 5996 |15.01.2011 НОВИНИ

Лазар Колев: Не съм виновен за убийството!

.
Лазар Колев Източник: източник
Не съм убивал момичетата; не съм ги качвал в колата си; не вярвам в прокуратурата и следствието.
 

Това каза обвиненият за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев от Пазарджишкия затвор в ексклузивно интервю на Карбовски, излъчено по Нова телевизия.

Ти ли ги уби? В тях има твоя ДНК, попита Карбовски. Обвиненият Колев категорично отговори, че не е виновен и няма представа защо е обвинен. Сега мисля защо точно аз, примерно, добави той.

Не съм качвал момичетата в колата си, не съм ги возил и убивал, продължи Лазар. ДНК-то е подхвърлено, това е някакво мероприятие, не вярвам в прокуратурата и следствието. Ще се подложа на всички изследвания, каза още той.

На въпрос, дали е разказвал на съкилийника си за престъплението, той отговори, че му е казвал само, че лежи невинен.

Ще посегнеш ли на живота си?, попита Карбовски. Не, защо да го правя. Аз съм абсолютно невинен. Не съм виновен за нищо сега, ако съм бил съден, аз съм си излежал присъдата, отговори Колев.

В студиото в София адвокатът на Лазар уточни, че убийството е 2006 г., а разпитите започват след 2 години. Невъзможно е човек да помни точно след толкова време къде е бил. Обвинението трябва да докаже виновността, каза адвокат Марковски. Това, което твърди следователят, трябвна дао се докаже с факти. ДНК-то също трябва да се провери. Има 3 чуждестранни експертизи, които не могат до очертаят профила на ДНК. Няма гаранции, че ДНК експертизите са точни, затова само с това доказателство не могат да осъдят никого, обясни Марковски.

Следователят Мартински действа непрофесионално, защото един следовател трябва да се аргументира с доказателства, а не с убеденост и предположения. Нито има мотив, нито има открито оръжие, колата е буквално на ламарини и болтчета, а кръв не е открита, добави адвокатът.

Карбовски каза, че ако този човек е невинен е много опасно.

Предишното му провинение е като малолетен, но не ми е работа да го оправдавам за стари неща, отговори адвокатът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5603 |09.01.2011 И. Недялков: Не съм виновен за „Ийст Уест Интернешънъл” . 27| 5387 |27.11.2010 Георги Колев: Несериозно е Филчев да поръча убийство . 19| 6440 |26.11.2010 Лазар Колев признал пред затворник за убийството на Белнейски . 11| 5347 |29.10.2010 Патриарх Максим навъртя 96 лазарника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads