Реклама / Ads
0| 5210 |06.10.2009 НОВИНИ

Лечителка уби дядо с бастуна му

.
78-годишният дядо почина млатен от лекарка. Източник: Вяра Йовева
Срещу 42-годишната лекарка Ели Цанкова е повдигнато обвинение за непредумишлено убийство, което се наказва с до 8 години лишаване от свобода, пише Е-79 news.
 


Докторката, която е бившо джипи в ромския квартал, попадна в ареста, след като се установи, че по време на пиянски запой пребила с бастуна му 78-годишен дядо.

До задържането на лекарката се стигнало, след като единият от сътрапезниците й, 78-годишният Васил Мирчев припаднал на улицата пред блока в четвъртък малко преди обяд.

Бившото джипи, Мирчев и още двама авери по чашка често спретвали запои в бл. 52 на кв. "Могилата" в Кюстендил, където живеят и четиримата, разказват съседи.

Пристигналите на мястото на инцидента медици от Спешна помощ транспортирали възрастния 78-годишен мъж до болницата, където при рутинния преглед установили, че е с две счупени ръце и няколко счупени ребра, както и с натъртвания, синини и хематоми по цялото тяло.

По-обстоен преглед на дядото доказал, че е станал жертва на побой. Малко след пристигането си в болницата, 78-годишният дядо изпаднал в кома и медиците от интензивното отделение на здравното заведение полагат спешни грижи за живота му.

Цанкова си признала, че тя е нанесла няколко удара по възрастния мъж, като обяснила, че той й посегнал с бастуна и тя, за да се предпази, му го отнела и отвърнала със сила на нападението му.

Възрастният мъж е починал вследствие на травмите, а срещу докторката е повдигнато обвинение за непредумишлено убийство.

Комшиите в един от най-големите жилищни блокове в Кюстендил твърдят, че често били притеснявани от пиянските запои на групичките, събиращи се в жилището на Васил. Те многократно са подавали сигнали в полицията.

Дамата стана известна преди години, когато десетки роми от кв. "Изток" в Кюстендил внесоха срещу нея жалби в РЗОК с оплакване, че те никога не са избирали д-р Цанкова за личен лекар, но фигурират в списъците и за обслужвани от нея пациенти. Разследването на Регионалната здравноосигурителна каса даведе до завеждане на дело срещу лекарката и прекратяване на договора й с кюстендилската РЗОК.

Малко след инцидента тя обясни, че се е преместила да работи в столицата, но живеещи в кв. "Могилата" на Кюстендил казаха, че често я виждат в един от апартаментите на бл. 52, там, където живеят родителите на докторката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5312 |26.12.2008 Американски Дядо Коледа изтрепа 8 души . 2| 4845 |25.12.2008 Дядо Коледа се качи и на кайт . 80| 8504 |18.12.2008 Парламентарният Дядо Коледа носи към 2000 лв. на депутатски калпак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads