Реклама / Ads
7| 6055 |03.02.2008 НОВИНИ

Лидия Шулева става лидер на най-новата партия „Българска нова демокрация”?

.
Бившият вицепремиер Лидия Шулева най-вероятно ще заеме председателския пост на партията, която се канят да учредят депутатите от „Българска нова демокрация”, научи Frognews.bg от ексцаристи.
 

Напусналите НДСВ 17 народни представители още не били постигнали пълно единодушие кога да се роди новата партия и каква да бъде, но всички били съгласни, че такава трябва да има. Надделявало мнението, че формацията трябва да се структурира в дясното пространство, за да може евентуално да участва в едно бъдещо управление на десен блок след парламентарните избори през 2009 г.

Според бивш царист никак не било случайно, че именно Шулева провеждала срещите с лидерите на други партии в дясно. Тя вече разговаря с водача на СДС Пламен Юруков за интерпарламентарен съюз в НС, както и с Цветан Цветанов за възможно сътрудничество с ГЕРБ. Шулева е властна натура, обича да ръководи и командва, така че е напълно подходяща за партиен лидер, смятат и депутати, извън БНД. След създаването на новата партия Лидия Шулева щяла да движи партийните дела, а Борислав Ралчев - парламентарните. Що се отнася до Пламен Панайотов, той най-вероятно щял да влезе в ролята на „сивия кардинал" и да дърпа конците зад кулисите - нещо, което е правил в НДСВ и към което има афинитет. С други думи, Панайотов щял да бъде „Стратега Лилов" на БНД, полу на шега казват доскорошни негови съратници в жълтата партия. Те подмятат също, че най-подходящ за заместник на Шулева бил д-р Атанас Щерев - имал опит в партийното строителство, тъй като бил обиколил няколко партии от БКП, през АСП, СДС, негова си лична Синя партия, от която нищо не излезе, НДСВ, та до БНД. Владо Дончев пък бил доказал, че има „качества" за секретар.

Депутатите от БНД ще се включат в сряда и в консултациите на опозицията, иницирани от партията на Костов ДСБ, за искане на вот на недоверие на правителството, защото имат неистова нужда да се разграничат категорично от доскорошните си другари от НДСВ преди да учредят новата си партия.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5121 |29.01.2008 Александър Томов оставал в "Кремиковци" с условие . 1| 5191 |27.01.2008 Най-много македонци стават българи, но и най-често лъжат с документите . 0| 4887 |16.01.2008 България няма да става дискотека . 1| 6178 |11.01.2008 Градът на "Бийтълс" става културна столица на Европа за 2008 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads