Реклама / Ads
14| 38213 |20.07.2021 НОВИНИ

Люба Кулезич: Агонията и сбогуването ще са дълги

.
Люба Кулезич
Агонията и сбогуването ще са дълги. Не знам дали това е фалстарт. Слави Трифонов и преди е казвал хубави думи за Сакскобургготски и управлението му, че медиите тогава са били много по-свободни, цивилизовани, застана зад кандидатурата на Меглена Кунева за президент, независимо от всички нейни по-късни превъплъщения. Струва ми се, че под формата на благовидността и доброто възпитание има отново интереси, които отново са непрозрачни. Става дума за експониране на светло на самата дълбока държава.
 

Този коментар направи в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" журналистката Люба Кулезич. 


Повод за думите й е бурната обществено-политическа обстановка у нас, която се усложни още повече сякаш след изборите на 11-ти юли. Причината - спорният проектокабинет, предложен от Слави Трифонов и "Има такъв народ", които станаха първа политическа сила. За премиер бе посочен Николай Василев, а номинацията предизвика бурни обществени реакции заради политическото битие на Василен. 


"Изведнъж се оказва, че номинираш последният човек, който може да се сметне за реформатор от хората, които познават българския политически живот. Той винаги е играел благовидния диспечер на интереси. Беше казано, че върху му се изляла помия. Просто бяха припомнени някои факти от битието му на министър. Ако собствената му биография прилича на помия, това не е проблем на хората, които коментират", обясни Кулезич.


Насред бурния информационен поток се разбра още, че Николай Василев управлява фондове на Атанас Тилев, известен като агент "Румянцев". Досието му е напълно унищожено от Бриго Аспарухов в качеството му на шеф на Националната разузнавателна служба през 1997 г. Впоследствие има следствие срещу Аспарухов, което приключва, след като става депутат и получава имунитет. По-късно става ясно, че Атанас Тилев е работодател на Симеон Сакскобургготски, когато основава фирма “Тампела” във Финландия. Атанас Тилев е важен агент на ДС и КГБ, наречен от Die Welt “микрофонът на КГБ”. Става съпруг на дъщерята на премиера на Финландия. Зад Николай Василев се появява именно Тилев и то в момент, в който със свои фондове в момента е инвеститор на “Еврохолд”, които в момента купуват ЧЕЗ. 


"На пресконференцията нито един не попита защо точно с него, независимо дали става дума за една или няколко сделки. Не се произвежда последователно информиране на хората за фигурите, които са дърпали и продължават да дърпат конците на така наречения хибриден режим", коментира Люба Кулезич.


"Залогът една година по-късно сме всички ние. Ако не се предприеме цялостна програма за демутризация на обществото, няма да стане", допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4142 |23.06.2021 Интересни теми и гости в „Честно казано“ с Люба Кулезич . 4| 4096 |17.06.2021 Люба Кулезич: Сумите за подслушване са зашеметяващи, а се използват за репресивен онанизъм . 2| 6058 |16.06.2021 В ”Честно казано” с Люба Кулезич може да видите.... . 2| 3456 |09.06.2021 В „Често казано с Люба Кулезич“: „Хидрата“ на корупцията и гърчовете на държавността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads