Реклама / Ads
0| 2900 |08.06.2022 НОВИНИ

Лорер: Дебатите за бюджета са нормални. Целият кораб се движи добре заедно

.
По време на бюджет е нормално да има дебати и различия между различните страни. Целият кораб се движи добре заедно - нашето правителство има политика за доходите. Повишаване на заплати ще има, но срещу реформи. Бюджетът, който правителството предлага, е насочен към кризата, предвид и войната в Украйна, която ни се отразява.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. 

 

По думите му 2 млрд. лева се насочват в подпомагане на икономиката и най-уязвимите групи от обществото. С 15% по-ниска е цената на газа заради втечнения американски газ, който ще влезе у нас. 

 

Вчера коалицията не успя да се разбере за актуализацията на бюджета по време на експертния коалиционен съвет. Oчаква се Министерският съвет също да разгледа актуализацията на бюджета.

 

“Сега пълното количество азерски газ ще влезе в България, дерогацията на петрола - България получи отсрочка от ЕС, защото имаме ясна съюзническа позиция по много въпроси. Нашата рафинерия не е готова, необходимо ни е време, в предишната ни позиция никой нямаше да ни обърне внимание”, посочи още Лорер. 

 

Той призова рафинерията да започне дейностите, за да могат да преработват петрол за българската индустрия с източници, различни от руските, тъй като имат ограничено време да го направят. По думите на Лорер няма задкулисни договорки. 

 

Министърът на иновациите и растежа посочи, че темата с приемането на еврото не трябва да се политизира, а да се приеме технически план, който да започне да се изпълнява в най-кратък срок.

 

“Еврото е изключително важно за българската икономика и страната ни ще се чувства много по-добре с еврото, инвеститорите също ще се чувстват много добре, когато идват и у нас”, коментира Лорер. 

 

По отношение на Плана за възстановяване и устойчивост, Лорер заяви, че България ще има парите от плана, ако направи 22 реформи. Аванс от ЕК дойде и се използва за финансиране на разнообразни неща от Министерство на финансите. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3169 |07.06.2022 Разнопосочни становища по актуализацията на бюджета след днешната тристранка . 0| 2905 |07.06.2022 Експертният коалиционен съвет не се разбра за актуализацията на бюджета . 0| 3138 |07.06.2022 Илияна Йотова: Не виждам мястото на българските общини в готвената от правителството актуализация на бюджета . 0| 3363 |07.06.2022 Военните с пръст в устата, армията без нова техника, ако се приеме актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads