Реклама / Ads
16| 6206 |15.05.2011 НОВИНИ

Лудият убиец от Тенерифе: Аз съм пророк!

.
"Аз съм вторият пророк на Бога. Повикан съм да извърша нещо велико!" Това заявил 28-годишният българин Деян Валентинов през февруари, когато за пореден път бил арестуван от полицията на испанския остров Тенерифе, пише местният в. “Ел Диа”.
 

Сутринта в петък психопатът хладнокръвно отряза главата на британска гражданка в магазин в курорта Лос Кристианос. Той излезе спокойно с кървящата глава в ръце и бе обезвреден след кратка гонитба.

Преди три месеца полицията била повикана да озапти разбеснелия се за пореден път Деян. Оказало се, че той е стар познайник на органите на реда. Бил е задържан неведнъж. Наскоро избил зъбите на минувач, когото нападнал без никаква причина.

Самозваният Божи пророк прекарал известно време и в лудница на Тенерифе.

“Защо той изобщо е на улицата, след като се знае какъв е?”, попита вчера британският в. “Дейли мейл”.

Хората в Лос Кристианос треперели от Деян, пише местната преса. Когато го срещнели на улицата, те предпочитали да минат на другия тротоар. Постоянно пиян, българинът се клатушкал и бръщолевел, че е Господът на земята. Живеел в изоставена сграда заедно с други бездомници съвсем билзо до мола “Валдес сентър”, където извърши бруталното убийство.

Деян редовно вдигал скандали в местните заведения и собствениците им го пъдели още от вратата. Преди седмица бил видян от полицаи да пие бира и по изключение бил съвсем спокоен.

Във вторник - три дни, преди да извърши жестокото убийство, Валентинов влязъл в магазин и поискал от собственика индиец химикалка, за да си направи списък с важни задачи. Той дори попитал търговеца дали продава ножове и получил отрицатален отговор, твърди в. “Ел Диа”.

Деян обаче не е известен сред българите на Тенерифе. Живеещи там наши сънародници разказаха за “24 часа”, че са го срещали, но никога не са контактували с просяка и не знаят нищо за него. Според тях няма никаква опасност трагедията да настрои местното население срещу българите.

Деян бил пиян и в петък сутринта. Час преди клането той бил видян край близко училище да залита и да крещи несвързани фрази.

В това състояние лудият влязъл в магазин за китайски стоки в мола. Взел от полицата голям нож и без да обели дума, отсякъл с него главата на намиращата се вътре клиентка. Тя била британска гражданка от китайски произход на 60-годишна възраст, живееща от години на Тенерифе. Появиха се слухове, че оръжието е мачете или дори шпага.

Деян излязъл от магазина с главата в ръка.

“Напомни ми за сцена от “Сблъсъкът на титаните”, в която героят държи главата на Горгона. Веднага разбрах обаче, че тука няма шега, че главата е истинска. После се сетих, че денят е петък, 13-и, и си казах: Какво начало на деня”, написа в интернет изданието “Тенерифе магазин” британският журналист Колин Кърби, станал случаен свидетел на ужасяващата сцена.

“Видях как мъжът излизаше и носеше в ръката си човешка глава. Подгониха го, той изтърва главата, тя падна и се претърколи почти до мене”, разказала 32-годишната испанка Арасели Перес.
Деян не е познавал жертвата си, твърди полицията на Тенерифе. Просто тя е имала лошия късмет да му попадне пред очите в момента, когато той изпаднал в поредното си умствено затъмнение.

Охранител преби маниака с пистолет

Охранителят Хуан Антонио Ернандес Делгадо е големият герой от трагедията в Лос Кристианос, писа в. “Ел Диа”.
Той залови българина Деян Валентинов, отрязал главата на невинна британка.

В петък сутринта Хосе Антонио, наричан от всички Тони, отишъл да охранява бюрото по труда в Лос Кристианос. Час по-късно пристигнала разстроена служителка, която го помолила за помощ, без да е в състояние да обясни за какво става дума.

Тони я последвал и видял маниака с отрязана човешка глава в едната ръка и голям нож в другата.

“Пусни това, което носиш, и легни на земята”, изкрещял Тони към българина и насочил към него служебния си пистолет. “Смърт! Ще те убия!”, викнал на свой ред Деян и насочил ножа към Тони. Охранителят избил хладното оръжие от ръцете на българина, който изтървал главата, и го подгонил. Мотоциклетист метнал каската си по убиеца, но не го улучил. Минувач спънал Деян, а Тони го пребил с пистолета и го оковал с белезници. Пристигналите полицаи арестували Деян и го спасили от тълпата, която искала да го линчува. (24часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4899 |12.05.2011 Задържаха предполагаем убиец на боксьора Станчев . 3| 5386 |11.05.2011 24 години зад решетките за убиеца на габровската учителка . 3| 5100 |10.05.2011 Детеубиец с доживотна присъда иска по-леко наказание . 7| 5422 |09.05.2011 Усилена охрана пази шофьора убиец от Симеоновград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads