Реклама / Ads
2| 4811 |29.08.2020 НОВИНИ

Махат маските в Амстердам и Ротердам, падат ограничения и във Великобритания

.
Амстердам и Ротердам обявиха днес, че отменят задължителното носене на маски на оживени обществени места - мярка, наложена за ограничаване на разпространението на коронавируса, предаде ДПА.
 

От понеделник жителите на тези градове няма да са длъжни да носят маски, когато се намират на търговските улици, пазарите или в кварталите на червените фенери, допълва БНР.


Задължителното носене на маски беше въведено в началото на август, тъй като броят на заразените растеше, а социалната дистанцията от 1,5 м не можеше да се спазва заради големия брой посетители и туристи, които се събираха на обществени места.


Властите казаха, че очакват ситуацията да се успокои със застудяването на времето и края на ваканционния период. Носенето на маски в цяла Нидерландия е задължително само в обществения транспорт и на фериботите.

 

Британското правителство обяви, че поради спад на броя на случаите на заразяване, от сряда отменя ограничителни мерки, въведени в няколко района в северната част на Англия, предаде БНР.

 

"Това означава, че от следващата седмица над един милион души ще могат да видят отново близки и приятели, които не са част от тяхното домакинство, като спазват мерките за социална дистанция, за пръв път от обявяването на ограниченията на 30 юли", се посочва в изявление на правителството.

 

В засегнатите от ограниченията части от района на Манчестър, Западен Йоркшир и Ланкашър ще могат да отворят отново врати и зали за боулинг, казина и закрити детски площадки. В останалата част на Англия тези заведения работят от 15 август.

 

Ограничения на срещите между лица от различни домакинства все още са в сила в централната част на Манчестър, в Олдъм, Пендъл и Блекбърн, както и в Лестър. Великобритания е страната с най-голям брой жертви на коронавируса в Европа, с близо 41 500 смъртни случая при 330 000 потвърдени случая на заразяване.

 
Унгария обаче заяви, че отново ще затвори границите си от 1 септември заради нови коронавирусни страхове. “От 1 септември чуждестранни граждани няма да могат да влизат на територията на Унгария. Унгарските граждани, които се връщат от чужбина, трябва да бъдат под карантина в продължение на 14 дни или да трябва да представят два отрицателни теста”, каза говорителят на премиера Виктор Орбан, Гергели Гуляш. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6886 |13.07.2020 Ген. Атанас Атанасов: Младен Маринов го инструктират в хотел „Амстердам“ . 14| 4862 |08.07.2020 Борисов: Маските не са, за да запушим нечия уста . 34| 5154 |04.07.2020 Махат графа ”пол” в личните карти в Нидерландия . 4| 4244 |23.06.2020 Отново маските са задължителни. 79 новозаразени с COVID-19 и 8 починали у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads