Реклама / Ads
3| 3967 |20.09.2017 НОВИНИ

Макар и първи по корупция в ЕС, Борисов се хвали, че сме готови за Шенген

.
Борисов посреща Беата Шидло
Премиерът Бойко Борисов се похвали пред полския си колега Беата Шидло, която е на посещение у нас, че сме готови за Шенген. Той каза това, въпреки всички притеснителни данни, според които България е на първо място по корупция в ЕС.
 

Министър –председателят, в харастерния си стил,  продължи пред гостенката:  С много такт и разговори, и компромиси с ЕС трябва да дадем перспектива на Балканите. В притивен случай всички ще се изнесат в посока, където са по-високи заплатите и неравенството ще стане много голямо, заяви Борисов. Що се касае до темата за добросъседството разговаряхме дълго, както и за срещата ни с президента Макрон във Варна. Беата ми благодари че тогава защтихме Полша. Категрични сме, че трябва да положим усилии там където сме се забавил и имаме по-лошо показатели, заяви Борисов. Трябва да уверим всички колеги, че полагаме услия да ги достигнем, посочи българският премиер.

 

С общи усилия трябва да работим, така че от Албания до Черно море да се чувстваме разноравни в целия ЕС, посочи Борисов. Посланието на нашата част на Европа е единство и солидарност, заяви полският премиер на въпрос относно думите на разделение на френския президент Макрон, който по време на визиата си в България заяви, че Полша се самоизолира. Ние няма да позоволм да бдъе разделени. Ние искаме единство, заяви Беата Шидло. Аз не бих разделил държавите на послушни и непослушни, а на дисциплинирани и недисциплинирани, каза премиерът Борисов. Ако Маахстрихските критерии се спазват Европа никога няма да изпадне в криза. Еднството е единственият положителен изход за ЕС, каза той. Поставям се и на страната на по-развитите от нас, но ние сне сме виновни че сме попаднали тогава в таката среда, Кохезията трябва да продължи. Длъжни сме да кажем благодаря на държавите донори. Трябва да продължим с помощта. Ние сме абсолютно готови за Шенген, но се появяват двойни критерии в един момент, каза категорично Борисов. България е изпълнила всички критерии за Шенген, това е казано на най-високо ниво в ЕС. Еврозоната е нещо, което сме приели, че един ден трябва да сме там, каза Борисов. Не представляламе никакъв риск за еврозонаа, каза премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4330 |19.09.2017 Румен Гълъбинов за Фрог: Кметове ще вдигат данъците заради корупцията . 2| 6616 |19.09.2017 Министър Вълчев: Между 18 и 24% от децата не знаят български език в първи клас . 1| 3899 |15.09.2017 Удря първият звънец в училище . 7| 6522 |09.09.2017 Атанас Атанасов: Битка срещу корупцията няма, въпросът е кой да назначи новия ”Златанов” и да пише в тефтерчето му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads