Реклама / Ads
1| 4035 |21.11.2016 НОВИНИ

Македонският президент стана ”Доктор хонорис кауза” на БАН

.
На тържествена церемония Българската академия на науките присъди почетното звание ”Доктор хонорис кауза” на БАН на проф. д-р Георге Иванов - президент на Република Македония.
 
Управителният съвет на БАН по предложение на председателя на Академията акад. Стефан Воденичаров присъжда почетното звание на БАН на проф. Георге Иванов за неговия принос към правната наука, образованието, културата и обществения живот, каза на церемонията заместник-председателят на БАН акад. Дамян Дамянов.

През 1994 г. Георге Иванов се дипломира в Юридическия факултет на Скопския университет, посочи в словото си председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, проследявайки академичната дейност на македонския президент. През 2008 г. Иванов е избран за редовен професор и за председател на Съвета за акредитация на висшето образование в Македония.

Проф. Иванов е водещ експерт в областта на въпросите за гражданското общество, бил е и консултант на изследователски центрове. Георге Иванов въвежда в Македония наградата за най-добър млад учен и е известен със създаването на училище за млади лидери, посочи акад. Воденичаров.

Той отбеляза също, че проф. Георге Иванов има научни статии в британски, американски и германски научни списания, автор е и на редица книги. Проф. Иванов е носител и на много международни награди и отличия, като сред тях са почетни звания от чужди университети.

Президентът на Македония проф. Георге Иванов благодари за почетното звание и отбеляза, че то е резултат и от сътрудничеството на Македонската академия на науките и БАН. След получаването на почетното звание проф. Иванов говори по темата за миграцията, отбелязвайки, че пътуването, преселването и миграциите са част от човешката история. Миграциите са допринесли за създаването на цивилизациите и империите, каза проф. Иванов. Той припомни, че през 2011 г. започна Арабската пролет и в резултат на нея започна движението на мигрантите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4835 |19.11.2016 Освиркаха новия вицепрезидент на САЩ Майк Пенс . 3| 6306 |19.11.2016 Илиана Раева: Отказах да стана служебен министър на спорта преди 2 дни . 4| 4741 |18.11.2016 БСП: Връщаме мандата, ако президентът ни го даде . 4| 10063 |18.11.2016 Моника Маковей готова да помага на президента Радев срещу корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads