Реклама / Ads
11| 3195 |19.02.2023 НОВИНИ

Макрон желае Русия да загуби войната, но не и да бъде ”смазана”

.
Еманюел Макрон
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска Русия да загуби войната в Украйна, но не и да бъде смазана, съобщават световните агенции.
 

Френският президент Еманюел Макрон посочи: "Искам поражението на Русия в Украйна и искам Украйна да може да защитава своята позиция, но съм убеден, че накрая това няма да приключи по военен път." Макрон се разграничи като добави: "Не мисля, както някои мислят, че Русия трябва да бъде разгромена напълно, че Русия трябва да бъде атакувана на нейна територия. Тези наблюдатели искат преди всичко да смажат Русия. Това не е била никога позицията на Франция и никога няма да бъде."

 

В случая френският президент визира онези, които, по-специално в Източна Европа, искат да се стигне докрай и които миналия май критикуваха неговите думи, че Русия не трябва да бъде унижавана. Макрон иска да насърчи намирането на изход на украинския конфликт, който да бъде договорен чрез преговори: "Това, което ние трябва да направим днес, е Украйна да извърши военна офанзива, която да наруши руския фронт, за да се предизвика връщането към преговорите."

 

Според Макрон: "нито една от двете страни не може да спечели напълно. Нито Украйна, нито Русия, защото ефектът на мобилизацията не е толкова голям, колкото бе предвидено и самата тя си има ограничения на капацитета".

 

В навечерието на руската инвазия в Украйна Макрон отиде в Кремъл при Путин в опит да го разубеди да не напада съседната страна. След началото на войната френският президент продължи да поддържа контакт със своя руски колега, заради което си навлече критики, особено от страна на Киев, че не осъжда достатъчно строго руската агресия в Украйна. В последно време обаче Макрон втвърди позицията си към Русия, а Франция достави оръжия на Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3310 |17.02.2023 Ген. Запрянов: Чака ни нова Студена война, ако не бъде овладяна агресията на Русия . 4| 3384 |17.02.2023 Зеленски в Мюнхен: Русия планира преврат и нашествие в Молдова . 17| 6145 |17.02.2023 Ген. Атанасов: Президентът се държи като монарх! В чужбина е натовец, в България е за Русия . 7| 5074 |17.02.2023 Надежда Нейнски: На кого Радев иска „да се упражни натиск“ - на Русия или Украйна?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads