Реклама / Ads
4| 3058 |17.02.2022 НОВИНИ

Манолова: Ако управляващите не свалят Гешев, статуквото ще свали тях

.
Ако управляващите не поемат инициативата по съдебната реформа, Гешев и статуквото ще я вземат. Ако те не свалят Гешев, статуквото ще свали тях. Политическото време е сгъстено. Минаха два месеца. Никой няма да ги остави. И президентът е прав. Очакваме от правителствата действия и резултати. Анализите трябваше да бъдат направени в предизборната кампания.
 

Това заяви пред bTV Мая Манолова от “Изправи се”. 

 

Тя посочи, че държавният глава Румен Радев се опитва да вкара в правителството дневния ред на хората, защото по думите й управляващите се занимават със собствените си партийни проблеми. 

 

“Цените растат. Тревогите на хората стават все по-големи. Съдебната реформа се отлага за неопределен период от време. Законът за закриването на спецправосъдието още не се разглежда от парламента. Има и разнобой в коалицията, но това е тема, по която хората, излезли на площада, бяха безкомпромисни. Очевидно е, че при този състав на ВСС Гешев не може да бъде отстранен. Очаквам лидерите на партиите да призоват своите членове във ВСС да подадат оставка”, посочи още Манолова. 

 

Според нея лидерът на левицата Корнелия Нинова трябва да призове тримата от квотата на БСП във Висшия съдебен съвет да подадат оставки. 

 

“Освен че те избраха Гешев, всеки път подкрепят главния прокурор. Нали Нинова е част от правителството на промяната? Очакваме действия от председателя на партията, избрала тези хора, да спрат да подкрепят главния прокурор”, посочи още Манолова.

По думите й има и друг подход - чрез внасяне на законопроект, който да промени правилата за избор и функциониране на ВСС. 

 

“Така може да се пристъпи много бързо към смяната на тези хора. Призовавам управляващата коалиция да не отлагат това във времето. Ако те не поемат инициативата по съдебната реформа, Гешев и статуквото ще я вземат. Ако те не свалят Гешев, статуквото ще свали тях”, категорична беше Манолова. 

 

Тя обясни, че още три дни са били нужни на 46-тото Народно събрание да закрие специализираното правосъдие - основен приоритет на изпълнителната власт. Манолова обаче няма обяснение защо процесът в момента се бави. 

 

“Надявам се, че правителството и четворната коалиция ще се заемат с проблемите на българските граждани. Да предприемат конкретни действия срещу инфлацията така, че хората да го чувстват. Тревогата е огромна”, допълни още Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3477 |17.02.2022 Райчев: Войната в момента не е за победа, това е обсада. ГЕРБ и ДПС се стараят да изтощят управляващите . 16| 4235 |06.02.2022 Десислава Атанасова: ГЕРБ могат да седнат на масата само при катарзис на управляващите . 1| 3427 |04.02.2022 Управляващите вадят съдебната реформа от преходните разпоредби на бюджета . 5| 3778 |03.02.2022 Манолова: Ще обжалвам, а дотогава оставям Борисов да „трепери“ като ме чуе да говоря

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads