Реклама / Ads
15| 5050 |21.05.2011 НОВИНИ

М. Манолова: Борисов уволнява заради вота на недоверие

.
Мая Манолова
Тези на пръв поглед безразборни смени в различни ведомства и държавни институции, са симптом на политическа криза във всички сектори на публичната власт. Заявеният от опозицията вот на недоверие е една от причините Бойко Борисов да се разбърза с уволненията в изпълнителната власт. Несъбирането на приходите води до невъзможността да се поемат и да се платят много от задълженията. Ууправляващите ням
 

Манолова допълва, че винаги, когато БСП заговори за вот на недоверие, си заминава някой министър и много зам.-министри. „Искам да припомня, че смяната на трима министри в здравеопазването не доведе до никаква промяна в ситуацията, напротив здравеопазването се забатачи още повече, което за мен е показател и за това, че драмата и в сектор транспорт, и в останалите сектори ще стане още по-сериозна”, категорична бе Мая Манолова пред Фокус.

Според нея управляващите нямат възможност да се справят със ситуацията и с поредицата от оставки търсят временно отпушване. „Нещата наистина се сгъстяват и картината става все по-мрачна, тъй като несъбирането на приходите води до невъзможността да се поемат и да се платят много от задълженията на управляващите. Въпросните 136 лв., които бяха обещани на всеки един от пенсионерите, едва ли ще се случат. Може би предвид проблемите със събираемостта едва ли ще се случат, а и много други плащания, така че трябва да се намерят необходимите грешници и правителството да изглежда на хората като способно да се справи със ситуацията”, допълни още Мая Манолова.

Във всички случаи, тези на пръв поглед безразборни смени в различни ведомства и държавни институции, са симптом на политическа криза във всички сектори на публичната власт, каза още депутатката. Тя бе категорична, че уволненията са извършени хаотично с желанието да се демонстрира решимост, воля и управляващите да се справят с проблемите. „От друга страна не става ясно защо например един от най-незабележимите министри си тръгва пръв при положение, че гафовете в други сектори са многократно по-сериозни”, посочи народният представител и допълни, че един от секторите е този за събиране на приходите на държавата.

Според Манолова, необходимият грешник в лицето на ръководителя на НОИ Христина Митрева беше намерен, но на всеки българин му е ясно, че не тя е отговорна за събирането на приходите. „Това е абсурд, както и твърдението на социалния министър, че тъй като регионалните поделения на НОИ не се справяли със събирането на приходите, трябвало да си отиде г-жа Митрева. Всички в България знаят, че приходите се събират не от НОИ, а от НАП, включително и тези от осигурителни вноски, така че ако има проблем със събираемостта, би следвало това да се отнесе към хората, които са отговорни за това”, каза още Мая Манолова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5044 |20.05.2011 Борисов: Няма да търпим да ни извиват ръцете . 5| 5245 |20.05.2011 Роми си спретнаха масов бой заради булка-беглец . 20| 9597 |19.05.2011 Станишев: Властта на Борисов е еднолична – той носи отговорност за всичко . 46| 5910 |19.05.2011 Б. Борисов: Трябват ми работещи мотори, а не да ги търся по една седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads