Реклама / Ads
22| 4933 |15.12.2010 НОВИНИ

М. Манолова: ГЕРБ иска да откаже хората да гласуват

.
Мая Манолова
В някои общини има конюнктура, няма политически сили, а има корпоративни интереси, обяви Ив. Алексиев от ГЕРБ, според когото в новия кодекс се задават навреме ясни правила и равен старт. Пак може да има изборен туризъм, ако достатъчно рано се пренасочат определени човешки ресурси към определено място, смятат от ДПС.
 

- Хубаво е човек да се учи от грешките си, каза в дебат за изборния кодекс М. Михайлов от ДСБ. ГЕРБ дадоха големи заявки за добър кодекс, а сега се оказа, че няма да се избират районни кметове и кметове на малки населени места. Там са хората, които най-добре познават кандидатите си. Ние предложихме да няма праг на преференции, каза той и добави, че същото е и за членовете на общинските съвети. За гласуването в чужбина се отстъпи пред ДПС

- Кодексът е дело на ГЕРБ и на Атака и се избра с техните гласове, обяви Мая Манолова от БСП.

- Някои от тезите остават само като идея на ГЕРБ, репликира Явор Нотев от Атака. Някои от депутатите имаха други гледища и не гласуваха, уточни той.

- ДПС се грижи за правата и свободите на всички граждани, смятат от ДПС. Лишавали се повече от 1 млн български граждани на практика да гласуват с принципа за уседналост. По начина, по който са формулирани текстовете, дава възможност за изборен туризъм, ако достатъчно рано се пренасочат определени човешки ресурси към определено място. ДПС е убедено, че ще сезират КС, зарече се Янко Янков.

- Един от огромните проблеми е вътрешният изборен туризъм
- преместването на хора от една община в друга.

- В общини като Несебър и Созопол има конюнктура, няма политически сили, а има корпоративни интереси, погледнете общинските съвети там, репликира Иван Алексиев от ГЕРБ. Като приемем изборният закон, големи маси вече няма да могат да се местят от точка А в точка В, обясни той. В Несебър за 3 месеца имало над 1000 нови регистрирани. С 2000 гласа кмет отива на балотаж там, осведоми той.

- Партия ГЕРБ е гузен негонен бяга, заяви М. Манолова.

- Новият изборен кодекс не е механичен сбор на 4 закона, дават се точни и ясни правила; всеки избор е различен, но вадим тези правила година преди изборите, подчерта Алексиев и добави, че кодексът задава равен старт за всички.

- Никой не е бил толкова нахален да си напише свой изборен кодекс, каза Манолова и попита защо се отменя интегралната бюлетина. Контролираният вот може да бъде преодолян с по-висока активност, но сега ГЕРБ иска да откаже хората да гласуват, констатира тя.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5110 |25.11.2010 120 лв. глоба, ако откажеш данни на преброителите . 25| 4780 |05.11.2010 М. Манолова: ГЕРБ нагло си осигурява изборно мнозинство чрез новия кодекс . 26| 5078 |18.10.2010 М. Манолова: БСП ще има силна президентска кандидатура . 1| 4957 |28.09.2010 РЗС блокира кабинета Цачева, ако откаже среща с Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads