Реклама / Ads
13| 4434 |08.10.2021 НОВИНИ

Мария Касимова - Моасе: Не искам да събираме капачки, а държавата да си върши работата

.
Не познавах лично Лозан Панов. И той, и аз вярваме, че хората се събират поради каузите. Познавам като журналист какво прави този човек. Знам за негови знакови дела, как се държеше в критични ситуации. Познавах Кристиан Таков, който беше близък негов приятел. За мен срещата с тези хора винаги е била със страхотно страхопочитание. И да, той ми се обади лично. И това е много по-добре, отколкото едни хора да си седнат на дивана вкъщи и да си редят постове.
 

Това заяви пред bTV Мария Касимова - Моасе, кандидат за вицепрезидент, която влиза в битката за "Дондуков 2" заедно с шефа на Върховния касационен съд с изтичащ мандат Лозан Панов.

 

Журналистката заяви, че подкрепата на тяхната кандидатура от страна на "Демократична България" е била изненадваща. Кандидат-президентската двойка не е искала да се фокусира върху подкрепата от политическите формации, а от хората.

"Партиите забравиха, че са отделни хора. Започнаха да бутат от една страна, после от друга. Хората не са глупави. Аз съм човек като всички останали. Допреди миналата седмица си говорехме с приятели какво не ни харесва и какво искаме да променим. Спусна ми се въже, за да видя нещата отгоре и това да се чуе на по-високо ниво. Не да си крещя вкъщи от дивана и на приятелски сбирки", коментира Моасе.

 

"Плащам данъците си, но никой няма да отработи градинката пред блока, ако не са съседи. Малката уличка пред семейната къща никой не я асфалтира, но мога да си я асфалтирам сама и даже да си сложа бариера и да я превърна в своя. Няма кой да се погрижи за дъщеря ми, но винаги се коментира "горкото глухо дете". Нямах работа по време на мерките срещу COVID-19, защото организирам обучения, но държавата не ми помогна, защото не влизам в кутийката. Каузата с детската болница. Казуси като "Хелп карма", където не знаем какво се случва. Не искам да събираме капачки, искам държавата да се грижи за това, за което трябва да се грижи. Не искам колегите ми журналисти да казват, че няма да говорим за нещо, защото рекламодателите няма да дадат пари. Не искам. Не мога повече", заяви Мария Касимова - Моасе.

 

По думите и разделението в обществото е насадено напълно умишлено.

 

"Много по-лесно е да разделиш хората отгоре. Защото "ние там" сме ужасно далеч от тях. Правим показни акции, за да покажем колко сме близо до народа. Администрацията се е издигнала като кула от камъни. Ние крещим долу, горе никой не ни чува. Искам това да се промени. Чувствам го дори и сега, а съм един обикновен кандидат за вицепрезидент. Към мен има едно изтънчено отношение. А аз съм една от всички и утре пак ще съм такава. Щом има такова отношение, значи има насадено такова чувство", посочи още Моасе.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3658 |05.10.2021 Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са кандидатите на ВМРО за президентството . 6| 3864 |23.09.2021 Мария Пиргова: ДПС трябва малко да бъдат маргинаризирани от политическата сцена . 16| 3187 |16.09.2021 Мария Шаркова: Популизмът е причина за ниската ваксинация . 21| 4093 |13.09.2021 Мария Капон: Не е сериозно някой да се качва на гърба на Петър Стоянов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads