Реклама / Ads
17| 6513 |18.03.2013 НОВИНИ

Марин Райков: Няма да правим чистки в администрацията

.
Марин Райков Източник: Булфото
Публично е, че четирима от кабинета са заемали съответни функции в правителството на ГЕРБ, че аз съм заемал подобни функции, каза служебният премиер.
 

Служебният кабинет няма да допусне манипулация и нарушения на изборите, но няма да прави и чистки в администрацията, обяви по БНР служебният премиер Марин Райков.
 

Нашата цел е да организираме демократични и прозрачни избори; няма съмнение и това е публично, че четирима от кабинета са заемали съответни функции в правителството на ГЕРБ, че аз съм заемал подобни функции в правителството на Иван Костов, бил съм посланик по времето на НДСВ, но моята ориентация е изцяло насочена към интересите на България, каза Райков.

БСП нямат основание да се притесняват, вчера имах задълбочен и изненадващо добронамерен обмен със Сергей Станишев, каза премиерът и добави, че всяко становище за него било интересно и важно.

Премиерът ще се срещне с ръководството на ДПС, за да разговаря за подготовката на предстоящите избори.
 

Ще искаме справка за състоянието на финансите, как се движи изпълнението на приходната част на бюджета, дали и по време на краткия мандат на служебното правителство българската държава ще е в състояние да поддържа нормалното функциониране на социалните системи, заяви ДПС-лидерът Лютви Местан по повод на срещата, която предстои.
 

Онова, което споделихме като очакване от служебния премиер и служебното правителство е да реабилитира усещането за държавност. След три години и седем месеца управление на Бойко Борисов това е най-големият дефицит в българското общество. Затова са тези протести и час по-скоро трябва да се нормализира политическият процес и държавата да се управлява от политици, които ще имат ясна представа накъде вървим, а не да се управлява чрез изграждане на медийния образ. Не искаме чистка в администрацията. Очакваме да се озаптят държавните служители, да ги предпази от изкушението по време на изборите да действат като партийни пропагандатори на ГЕРБ , защото тази грозна сцена я наблюдавахме по време на местните и президентските избори, каза  още Местан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5599 |18.03.2013 Военният министър Тагарев: Няма пари . 6| 6069 |16.03.2013 Асен Василев: Нямаме послание в туризма . 42| 5343 |16.03.2013 Марин Райков: Няма драма с фискалния резерв . 5| 6616 |15.03.2013 Бандити задигнаха торба с пари и дим да ги няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads