Реклама / Ads
30| 4828 |02.02.2009 НОВИНИ

Марио Николов бил невинен, не искал споразумение

.
Обвиняемият бизнесмен Марио Николов обяви, че прокуратурата не му е дала нищо, за да иска от него пари. Обективната истина била, че той не е извършил престъпление, за да се споразумява с когото и да било.
 

 

Споразумение с мен няма да има, парите не са всичко в този живот, моето име струва по-скъпо, обяви в ефира на БТВ обвиняемият бизнесмен Марио Николов, добавяйки, че прокуратурата не му е дала нищо, за да иска от него пари. В случая обаче не ставало въпрос за пари, а за обективна истина, добави бизнесменът. Прокурорът Андрей Андреев му отправил индиректна покана за договоряне, но Николов обяви, че не може да я приеме, защото по смисъла на НК това би означавало признаване на вина, а той не бил извършил престъпление.. Заключението беше, че той не е готов за споразумение с прокуратурата.

Frognews.bg напомня, че Николов вчера покани журналисти на закуска в столичен хотел, за да ги уведоми, че няма да се признае за виновен за източване на САПАРД. Той обяви дословно, че би умрял прав, но не и на колене. Призна още, че членувал в БСП от 10 г., но никога не бил получавал политическа защита от партията.

Марио Николов е обвиняем в източване на 7,5 млн.евро по програма САПАРД. Работата по случая започна на 6 ноември 2006 г., когато Върховната касационна прокуратура получи сигнал от германските митници за извършена злоупотреба със средства по САПАРД от български фирми, посредством използване на фалшиви документи за стари машини за месопреработка и пакетиране. Месец по-късно Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу Марио Николов и други шестима за това, че в периода 2002-2005 г., като организирана престъпна група, чрез използване на множество документи с невярно съдържание, без правно основание, са получили субсидии по САПАРД. Схемата функционирала като чрез фалшиви документи в България били внасяни фиктивно стари машини за месопреработка и пакетиране, които били представяни за нови, а субсидиите по САПАРД били усвоявани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5970 |12.12.2008 Марио Николов раздаде гъши дроб на журналисти . 20| 7071 |09.10.2008 Р. Петков искал Брендо да лъжесвидетелства срещу Маргините . 5| 5377 |24.07.2008 ОДС си прибра Марио Тагарински, кани и Димитър Абаджиев . 0| 4646 |13.05.2008 100 000 са поискали българско гражданство от 2001 до 2007

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads