Реклама / Ads
11| 9443 |08.11.2009 НОВИНИ

Марко Милошевич поръчал медиен атентат срещу Бойко Борисов

.
Два пъти са правени опити за медийни атаки и пускане на компромати срещу бившия главен секретар на МВР и настоящ премиер Бойко Борисов. Сензационното разкритие направи снощи по Нова телевизия в предаването „Горещо” на Венета Райкова скандално известният радио-водещ Боби Цанков.
 

От ефира той свидетелства, че на два пъти било разговаряно с него да разпространят в медиите материали срещу Борисов, като за това му е обещавана огромна сума.

Първият път поръчката дошла от взривения в бронирания си мерцедес на „Цариградско шосе” в София контрабандист Иван Тодоров – Доктора. Цанков отказал да участва и ръководи компроматната война, но малко по-късно тайнствен мъж му определил среща пред дома му. Пристигнала черна лимузина с дипломатически номер. Радио-водещият се качил в нея и разбрал, че е на сръбската дипломатическа мисия. Тайнственият домакин в мерцедеса се оказал синът на бившия сръбски президент Свободан Милошевич – Марко. Той му предложил много пари и отново поискал Цанков да поеме организирането на медийни атаки срещу Бойко Борисов, но той отказал. Според Цанков синът на Милошевич бил влязъл нелегално в страната ни. Той бил много близък на Иван Доктора, а двамата имали общ бизнес в Сърбия.

Боби Цанков, който също бе преди време мишена на атентат, а преди това бе набеден, че е поръчал опита за убийство на бизнес дамата Ваня Червенякова разкри, че пренишкият бандит Райко Кръвта е тайнственият килър, направил опит да убие от засада софийския си конкурент Антон Милтенов – Клюна. Тогава Клюнът бе тежко ранен на терасата, на офиса си докато пиел кафе, но оцеля. Преди да се свлече Милтенов, който бе обявен от МВР за наркобос номер едно на София видял стрелеца. По думите му мъжът бил с черни дрехи и със светли, дълги чупливи коси.. Той свидетелства в „Горещо”, че с Клюна са били съдружници в радио „Вива”.

Мълвата в столичния андърграунд сочеше като изпълнител на убийството небезизвестният Златомир Иванов Баретата. Опитът за убийството на Клюна е и едно от обвниниета срещу Баретата, заради което от месеци е в ареста. Навремето Клюна твърдял пред съдружника си Цанков, че Баретата няма нищо общо с атентата, но така му било изгодно да се говори в обществото. Милтенов даже обяснил, че по-късно с Райко Кръвта се сдобрили и подхванали общ бизнес в търговията с дрога. За да изкупи вината си Кръвта даже му оставил бонус печалбата от една сделка.

Днес част от героите на предаването „Горещо” - Райко Кръвта, Клюна и Доктора са мъртви, но Цанков разкри, че по негови показания в момента прокуратурата и следствие разчитат следите на едни от знаковите убийства през последните години.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5480 |04.11.2009 Кокинов: Имаме зелена улица за разследване срещу Станишев . 4| 7851 |03.11.2009 Започва делото срещу източване на Държавния резерв . 1| 4889 |03.11.2009 Задава се грипна епидемия, маски срещу A(H1N1) - няма . 15| 5680 |02.11.2009 Бойко Борисов активира ДАНС срещу министрите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads