Реклама / Ads
0| 5370 |19.02.2011 НОВИНИ

Mаршрутка удари трамвай в "Павлово"

.
Четирима мъже пострадаха през нощта при катастрофа между трамвай и маршрутка в кв. "Павлово" в София, съобщават от пресцентъра на "Пирогов".
 

Според ватманката на трамвая, която има едва 3-месечен стаж, виновен за катастрофата е бил шофьорът на микробуса, който преминал на червен светофар. Той се включил от локалното платно и при забранен ляв завой се ударил в трамвая.
По-късно от пресцентъра на МВР потвърдиха версията на ватманката.

Четиримата мъже с инициали А.К. на 37 г., П.П. на 33 г., В.У. на 30 г. и Ю.К. на 33 г. са приети в Института за спешна медицинска помощ след инцидента. Те са пътували в маршутката.

В.У. е приет в кабинета по травматология, останалите трима са на преглед в неврохирургичния кабинет.

По-късно двама от пасажерите на микробуса, след преглед и медицинска помощ са освободени от УМБАЛСМ „Пирогов". И двамата са с рани на главата, които са обработени.За останалите двама изследванията продължават.

Пътниците в трамвая са се отървали само с уплаха.

Frognews.bg припомня, че столична община има намерение да спре маршрутките, след като договорите на превозвачите изтекат през лятото. "Маршрутките са изживели времето си. Те имаха своето място като бърз и удобен транспорт от единия до другия край на града. С пускането на метрото обаче има сериозен отлив на пътници, който ще продължи с тръгването на втория метродиаметър", обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Според него маршрутките спират, където им хрумне, движат се и в центъра. Бусчетата са стари, защото заради отлива на пътниците и изтичането на договорите собствениците не могат да инвестират в нови, изтъкна още той.

Маршрутките ще бъдат заменени с къси автобуси, които ще свързват кварталите с метрото и най-натоварените линии на градския транспорт. В момента се подготвя схема за допълнителните автобусни линии. Имало идея билетчето за вътрешнокварталния транспорт да важи и за метрото и столичани ще плащат един вместо два лева. Така повечето граждани щели да предпочетат да се придвижват с градския транспорт и метрото вместо с личните си коли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5800 |18.02.2011 Удариха тревомани, отглеждали марихуана . 0| 5639 |15.02.2011 МВР удари наркодилъри в София . 4| 6121 |12.02.2011 ГДБОП удари наркопазара в София . 4| 5138 |25.01.2011 Удариха българи, търговци на бебета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads