Реклама / Ads
1| 5408 |01.06.2009 НОВИНИ

Меломаратон в синьо преди изборите

.
СДС и ДСБ разчитат на пионерите на прехода, за останалите партии ще пеят единици.
 
Преди избори партии и коалиции по традиция мобилизират музикалната гилдия с договори и прилични хонорари за няколко песни из естрадите в страната. С течение на времето повечето артисти получиха еблемата на политическата сила, която представят. Когато се разбере, че Веселин Маринов ще пее на предизборна кампания, то почти 100% е сигурно, че става дума за БСП. Аналогичен е случаят с Богдана Карадочева, която е сред приятелите на синия лидер Иван Костов.

На тези избори обаче, кой знае защо – дали заради финансови зтруднения или промяна в тактиката – голяма част от партиите, поне до момента нямат сключени договори с музиканти и певци. Изключение прави „Синята коалиция”, която тази година е ударила в земята конкуренцията в това отношение. Десните са събрали всички творци, които още от началото на прехода стоят неотлъчно зад „синята идея”. Останалите поддръжници на Костов и Димитров са млади джаз и поп певци. На сцената редом до сините кандидат-депутати ще застанат Акага, Белослава, Графа, Хилда Казасян, Богдана Карадочев, Стефан Димитров, Ваня Костова, Васко Кръпката, София, Ахат, Милена Славова и Ъпсурт.

Предполагаемият партньор на Синята коалиция ГЕРБ ще се опита да влезе в сърцата на хората чрез младите таланти от Music idol. Зад Бойко Борисов застава и основателят на „Диана експрес” Митко Щерев заедно с млад и амбициозен струнен ансамбъл, който изпълнява най-доброто от филмовата му музика.
От БСП все още не са подписвали договори с никого, като се аргументираха, че не това е най-важното, а по-скоро какво ще предложат кандидат-депутатите на своите избиратели. Досега на сцената на Левицата са се качвали Елица, Марияна Попова и Deep Zone Project с Йоана. Коалиционният партьнор на червените ДПС за пореден път ще разчита на попфолк дивата Есил Дюран, която ще пее на една сцена с момичетата от група „Интро”, известни у нас като българските „Бонд”. НДСВ, противно на очакванията, няма да прави концерти и поне засега няма да сключва договори с български музиканти. Жълтите ще разчитат на позитивни послания и на млади симпатизанти от всеки град, които развяват знамето на партията и раздават флайери. Отцепниците от НДСВ – БНД, също няма да правят шумна кампания, като добавиха, че и без това медиите умишлено не отразяват техните изяви. В някои от градовете партията на Николай Свинаров ще получава подкрепата на звезди от Dancing stars, както и на треньорите от благотворителното шоу.

От ЛИДЕР и Новото време залагат единствено на Миро от разпадналия се дует „Каризма”. Поп идолът на младото поколение дори беше спряган като кандидат за евродепутат. От „Ред, законност и справедливост” все още умуват кого да привлекат за своята предизборна кампания.
В БНТ1 и БНР битката започна с видеоклипове, аудиозаписи и диспути, чийто ред беше изтеглен на жребийй.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5845 |29.05.2009 БСП може да изпревари ГЕРБ на евроизборите . 1| 4907 |27.05.2009 Изборите замразиха делото „Томов” . 1| 5066 |27.05.2009 Българите - по-апатични за евроизборите; най-запалени са ирландците . 0| 4997 |26.05.2009 Димитров предизборно увери, че няма да се отменя увеличението на пенсиите от 1 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads