Реклама / Ads
27| 5051 |19.12.2008 НОВИНИ

Място за стари лидери в новия отбор на десницата нямало

.
И двамата потенциални лидери на СДС, които ще се срещнат на балотаж в неделя, отчитат, че евентуалната дясна коалиция трябва да е около идеи и програми, а не около лидери.
 

 

Резерв от 5000 гласа за избор на новия лидер на СДС можел да бъде активизиран и за него се борят кандидатите в момента, обяви по БНТ единият от претендентите за поста председател на СДС Румен Христов. Той очаквал по-голяма активност на втория тур, когато отново ще има процес на пряк избор. Изборът трябвало да бъде завършен, за да няма съмнения за задкулисни игри, договаряния и разпределяне на постове.

rumen_xristov_sds.jpg

Р. Христов имал намерение да развива антикризисната програма за управление на страната, да започне разговори с представители на десницата във връзка с позициите им за парламентарните избори, да проведе срещи с отделните структури в партията, за да може да се избистри стратегията преди изборите.

Същевременно от думите на Христов стана ясно, че място за стари лидери в новия отбор нямало.

martin_dimitrov5.jpg Конкурентът на Христов за поста лидер на СДС, Мартин Димитров, разчитал най-вече на гласове, идващи от софийската организация на СДС. За него 2009 година щяла да е годината на десницата, затова възходът на СДС бил много важен, а изборът на лидер в неделя имал значение за консолидация на партията. Ако обаче СДС не се вдигнел на крака възможно най-бързо, нямало да има дясноцентристко правителство.

Средната класа не била политически представена, а там бил потенциалът на СДС. М. Димитров се обяви още за говорители в СДС по основните политически проблеми. Неговата политика срещу управляващата коалицията щяла да е агресивна. По повод евентуалната бъдеща коалиция с ДСБ той отчете, че обединението не бивало да е около лидери, а около идеи и програми за управление. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5063 |18.11.2008 Хилъри Клинтън - новият държавен секретар на САЩ? . 4| 4435 |07.11.2008 600 хил. стари и нови коли са регистрирани за последната година у нас . 3| 4556 |04.11.2008 Новият зам.- кмет обещава проверки в транспорта на София . 35| 5860 |02.11.2008 Ст. Гамизов: Партийните лидери се държат като босове на мафиотски фамилии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads