Реклама / Ads
11| 4461 |08.02.2015 НОВИНИ

Миков: Настояваме за спешни мерки на правителството за Украйна

.
Михаил Миков
„Настояваме да се предприемат спешни мерки от правителството, за да се гарантира сигурността на българите в Украйна, както по отношение на техните права като малцинство, така и във връзка със ситуацията в момента, която създава опасност за живота им. Българите трябва да имат по-сериозна подкрепа от България.” Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков в местността Шерба край Варна.
 

Той бе категоричен, че БСП ще продължава да настоява за категорична позиция на нашето правителство за отпадане на санкциите спрямо Русия. „Част от нашите представители и в Европейския парламент, и в ПАСЕ категорично се противопоставиха на това изкуствено напрежение. Пътят за излизане от кризата е в диалога, в никакъв случай не във военните действия. Една война ще бъде разрушителна за Европа, България ще понесе много тежки последици и затова ние ще участваме във всички инициативи, в които ясно се чува гласът на българските граждани, който е против военни действия“, отбеляза Михаил Миков.

 

В отговор на журналистически въпрос председателят на БСП заяви, че се приема Закон за образованието, който не държи сметка за социалната дистанция между различните прослойки и за достъпа им до образование. Този закон трябва да преразпредели парите – така, както преди  години бе направено в здравната система, и парите да отидат и към частните училища.   Той допълни, че в настоящите условия, при наличие на толкова голяма бедност, ограниченият финансов ресурс трябва да се насочи изцяло към държавните училища, за да се осигури достъп до образование на най-уязвимите социални слоеве. „Същото е и в здравеопазването. Така наречените реформи, всъщност, се въртят в оня порочен кръг, който превръща образованието и здравето в стока. И срещу това ние сме против, активно и постоянно“, посочи Михаил Миков.

В местността Шерба край Варна председателят на БСП участва в традиционното честване на годишнината от битката на партизанска чета „Народна дума“. В словото си пред близо хиляда членове и симпатизанти на левицата, дошли да почетат антифашистите,  той предупреди за опасността от поява и възраждане на фашистки нагласи както в България, така и в Европа. По време на церемонията бяха връчени електронни членски карти на новоприети социалисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5605 |03.02.2015 Миков: Държавата убива и железниците, и пощите! . 11| 4311 |02.02.2015 Миков: БСП е привлекателна . 7| 6047 |31.01.2015 Миков: Няма да омажем с кал и перушина вътрешната опозиция . 73| 10774 |29.01.2015 Миков: Не на санкциите срещу Русия!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads