Реклама / Ads
10| 4147 |14.11.2015 НОВИНИ

Миков: Трагедията в Париж поставя въпроси, на които цивилизованият свят трябва спешно да отговори

.
Михаил Миков
„Случилото се във френската столица тази нощ е поредната трагедия, която не подлежи на рационално обяснение и поставя много въпроси, чиито отговори цивилизованият свят трябва спешно да потърси. Загубата на човешки живот по този начин и безсмисленото унищожаване на човешки съдби днес са абсолютно неприемливи”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук по повод терористичните атаки в Париж.
 

Лидерът на социалистите изрази съболезнования към близките на загиналите в атентатите. Миков посочва, че те поставят на изпитание способността на развитите общества да решават проблемите, свързани със сигурността на техните граждани, да преодоляват противоречия от всякакъв характер и да устройват отношенията си – вътрешни и външни – по отговорен начин.   

 

„Трудно се намират думи за коментар на трагични събития с такъв магнитуд. Още по-трудно ще бъде да се стигне до отговорите, но човечеството е длъжно да ги намери!”, отбелязва председателят на БСП.

 

Пълният текст на коментара:

 

Приятели,

 

Поднасям своите най-искрени и дълбоки съболезнования на близките на загиналите в терористичните атаки в Париж. Случилото се във френската столица тази нощ е поредната трагедия, която не подлежи на рационално обяснение и поставя много въпроси, чиито отговори цивилизованият свят трябва спешно да потърси.

 

Последните атентати са част от серия предизвикателства с такъв характер, поднесени от нашето съвремие. Те поставят на изпитание способността на развитите общества да решават проблемите, свързани със сигурността на техните граждани, да преодоляват противоречия от всякакъв характер и да устройват отношенията си – вътрешни и външни – по отговорен начин.   

 

Трудно се намират думи за коментар на трагични събития с такъв магнитуд. Още по-трудно ще бъде да се стигне до отговорите, но човечеството е длъжно да ги намери! Защото загубата на човешки живот по този начин и безсмисленото унищожаване на човешки съдби днес са абсолютно неприемливи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6650 |14.11.2015 Чуков: Париж се превърна в Бейрут! Къде са службите? . 16| 4971 |14.11.2015 Eксперт: Атентатите в Париж са перфектно организирани . 16| 9075 |13.11.2015 Ужас! Над 60 убити при 6 атентата в Париж, държат 100 заложници в театър . 6| 4843 |13.11.2015 Михаил Миков: Европа трябва да се погрижи за децата бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads