Реклама / Ads
33| 5506 |30.03.2011 НОВИНИ

Р. Миланов: БОРКОР не може да пребори корупцията

.
Румен Миланов
Националното движение „Гражданска сигурност” ще има друг председател, обясни настоящият, съвместяващ две функции.
 

И на други служби бях ръководител. Мисля, че БОРКОР не е най-значимото, каза по БНТ генерал Румен Миланов, директор на БОРКОР. Според мен по-важното е настоящото представяне това е за доброволческото, гражданското движение, Националното движение „Гражданска сигурност”, каза той и обясни, че бил председател на движението преди да бъде назначен за БОРКОР.

Frognews.bg напомня, че ръководителят на новата структура към Министерския съвет за борба с корупцията БОРКОР ген. Румен Миланов вече е и председател Национално движение "Гражданска сигурност". Това обаче повдигна въпроса дали Миланов нарушава Закона за администрацията и дали е в конфликт на интереси.

Аз съм легитимен председател и в момента, каза Миланов. Нали има процедура. Като приключи тя, няма да бъда. Нали трябва да ме освободи съдът, нали трябва да има решение на Управителен съвет на общо събрание. Предприел съм законови стъпки. Натоварването ми е доста голямо. С приемането на назначението в БОРКОР даже ми се обърка и личния статус. Имах и други ангажименти, от които аз се освобождавам, защото не ми стига времето.

Имам заповед за назначение като ръководител на БОРКОР, каза още Миланов, но не си спомни от кога е тази заповед.

Националното движение „Гражданска сигурност” ще има друг председател, каза той, но поясни, че не той ще посочи наследника си. За по-добрата сигурност, например, в областта на обществения ред трябва по-висока бдителност при наличие на съмнение да информирате полицията. Всеки да знае къде да застане. И то естествено в координация с държавата. То не може да го разделяме гражданина, обществото и държавата. Ето това е идеята, обясни Миланов.

БОРКОР не може да пребори корупцията. Такава структура-панацея няма. Задачите, функциите на БОРКОР - това е един информационно-управленски модел, който да изследва определени процеси в областта на корупцията. Този модел може да бъде използван за изследване на процеси в националната сигурност и в други области. Това е информационно-управленски процес. И точно това се цели – той вече да постигне една междуинституционална функция на базата на т.нар. хоризонтално управление, ако мога да влизам в по-големи детайли, заключи Миланов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4928 |29.03.2011 БОРКОР ще заработи през април . 16| 5601 |11.03.2011 Прикъткват пенсионери в хранителния "БОРКОР" . 10| 5251 |21.02.2011 Р.Петков: БОРКОР не е панацея за проблемите ни . 11| 6207 |21.02.2011 БОРКОР получи първите си сигнали за корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads