Реклама / Ads
4| 2991 |10.04.2023 НОВИНИ

Милен Любенов: „Вариант за правителство между двете основни коалиции вече е невъзможен”

.
Експерти обсъждат съставянето на кабинет Източник: БГНЕС
Не съм съгласен, че нямат допирни точки „Продължаваме Промяната” и ГЕРБ, защото една от първите точки, която ще влезе, ще бъде военната помощ за Украйна и тогава няма как да гласуват по различен начин 2/3 от партиите.
 

Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в ефира на Нова телевизия.

 

„Има твърди ядра, които подкрепят политиката на партията си. Не смятам, че 100% от самите депутати на ПП поддържат такава политика, вероятно ще има сътресения в партията, ако остане в дълбока опозиция”, каза още той.

 

Доц. Иво Инджов заяви: „Имаме категорична заявка от ПП, че няма да направят правителство на ГЕРБ и с участието на ГЕРБ. Борисов има пълната възможност да състави правителство с ДПС, ИТН, и ще се намерят няколко депутати от БСП. Нинова нищо не е казала против експертно правителство на ГЕРБ.”

 

„Проектокабинетът на Габровски съдържаше фигури, свързани с предишни управления, някои политически сили. тогава обаче целта беше да се привлече ПП и ДБ. сега, при положение, че категорично вървят по пътя към структуриране в опозиция и подготовка за местните избори и евентуални следващи предсрочни парламентарни избори,

 

Борисов не трябва чак толкова да се съобразява с останалите политически сили и да стесни кръга на експертите”, допълни още той, но смята, че фигури като Симеон Дянков и Соломон Паси биха били трудни за преглъщане от някои от партиите.

 

Кристиян Шкварек смята: „Пет избори по-късно, вървим към един абсурд, в който всичко става възможно, а толерантността на избирателя се повишава, включително коалиции между партиите. ПП-ДБ си гонят партийният интерес за местните избори.”

 

„Първият трябва да направи кабинет, защото носи най-голямата легитимност и електорална тежест”, допълва той.

 

Политологът Милен Любенов коментира: „Вариант между двете основни коалиции вече е невъзможен. Има и втори вариант според Борисов, значи има предварителни разговори между останалите политически формации. Вероятно ще имаме програмно правителство с ГЕРБ, ДПС, ИТН, ще изчакаме да видим и БСП какво ще направи.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3191 |30.03.2023 Милен Керемедчиев: Бойци на Ислямска държава минават като нелегалните мигранти през България . 0| 3311 |24.03.2023 Политологът Милен Любенов: При пет партиен парламент има няколко възможности за кабинет . 18| 18437 |19.03.2023 Дали Милен Велчев би работил за 940 лв.? Иначе обяви като амбициозно вдигането на минималната работна заплата . 5| 3225 |07.03.2023 Полк. Владимир Миленски: Българският Бахмут са българските медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads