Реклама / Ads
0| 4429 |24.01.2018 НОВИНИ

Милка Христова: Огромният провал на Бюджет 2017 в София е в усвояването на европейски пари

.
Милка Христова
Огромният провал на Бюджет 2017 на Столична община е в усвояването на европейски средства - само 29%. Подобен провал, аз, като общински съветник, не помня! Това заяви заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова в предаването ”Делници” по телевизия ”Евроком”.
 

"София повтаря модела, който в момента е в държавата, обясни тя. - Цялата държава през 2017-а има сериозен проблем по отношение на усвояването на европейски средства. Това означава, че има огромна липса на административен капацитет за усвояване на фондовете. Освен това, не е добре направена конкурсната документация. Има явно класиране на не най-добрите кандидати, което води до многократни съдебни обжалвания и до невъзможност да бъдат започнати обекти, както и невъзможност за подготвяне на техническа документация".

 

Милка Христова даде пример с планирания вече няколко години поред ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев". "За трета година се отлага, сега е планиран в бюджета за 2018-а, каза тя. - Ако някой си направи труда да погледне инвестиционната програма и да я сравни с поименните списъци на обекти, ще види, че едни и същи обекти се повтарят всяка следваща година и се отчитат всяка следваща година, а реално нищо не се прави".

 

Според заместник-председателя на СОС, проблемът с Инвестиционната програма не е само в това, че е изпълнена на половина. "Това, разбира се, означава неремонтирани улици, непостроени детски градини и спортни бази, обясни тя. - Проблемът е в лошото качество на изпълненото. За съжаление, София вече е емблема на зле свършена работа. Няколко ремонта на столични улици и булеварди станаха нарицателно за лошо качество - "Дондуков", "Шипченски проход", "Витоша", НДК. А некачественото изпълнение на ремонтите означава само едно - пилеене на публичен ресурс".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4400 |18.12.2017 Милка Христова: В бюджета на Столична община за 2018 г. приоритетите се заявяват, но не се доказват . 6| 6958 |04.12.2017 Христина Христова: Годишно населението на България се топи с 48-50 000 души . 2| 12092 |17.11.2017 Проф. Антоанета Христова: ГЕРБ не изиграха добре картите с изгонването на Нинова, грешка е . 18| 6158 |12.10.2017 Радев: Огромният ни проблем е корупцията, ние сме в родово-общинният строй

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads