Вторник, 19 Декември 2017, 00:21
Frognews
4| 5038 |05.07.2017

Минчо Спасов: Полицаите да протестират в Банкя, там е човекът с парите

.
Минчо Спасов Източник: БГНЕС
Проблемите в МВР са най-вече при най-ниската категория полицаи. Това каза пред БНР Минчо Спасов - председател на комисията по вътрешен ред в 40-то Народно събрание. Според него, всякаква роля на бюджетно прогнозиране от парламента се оказва напълно излишна. Истинското място, където трябва да протестират полицаите, е в Банкя, защото там стои човекът, който дава парите, смята Минчо Спасов.
Проблемите в МВР са системни. Проблемът има две страни и две гледни точки. От вътрешната страна, от която гледат протестиращите служители на МВР, стои липсата на финансиране, особено за по-ниските етажи на структурата - полицаите, които са униформите на улицата. Както виждате, 4-5 хиляди празни щатни бройки са именно в тази категория, аз я наричам В категория на полицаите, докато А категория, това са полицаите, които са т.нар. "галеници на властта". Те стават депутати, те са близки до управляващата партия. Втората категория са роднините на А категория, те са на постове в министерството, които аз наричам "чантаджии". Щатовете там пращят, там няма вакантни бройки. Всичко това, разбира се е резултат на неправилното разпределение на финансовите средства", заяви Спасов.

Той коментира твърденията, че бюджетът на МВР служи за запълване на "дупката" в НОИ.

Според Минчо Спасов, след като всички държавни служители се осигуряват от държавата, няма проблем в този аспект. Проблемът касае всички останали сектори на българското управление, защото в България практически не съществува Закон за държавния бюджет, убеден е юристът.

Той поясни, че не работят Държавната финансова инспекция и Сметната палата, които да следят дали този формално приеман закон се спазва. Защото, както виждаме и от последните събития покрай МВР, всичко се решава от министър-председателя.

Т.е. всякаква роля на бюджетно прогнозиране от парламента се оказва напълно излишна. Истинското място, където трябва да протестират полицаите, е в Банкя, защото там стои човекът, който дава парите, смята Минчо Спасов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Милка Христова: В бюджета на Столична община за 2018 г. приоритетите се заявяват, но не се доказват 0| 1543 |18.12.2017 . ГДБОП спря страница за разпространение на книги 1| 1887 |18.12.2017 . САЩ наложи вето върху ООН за Йерусалим 2| 2143 |18.12.2017 . Георги Йорданов: Нуждаещите се от лекарства може да не се доберат до тях 0| 2141 |18.12.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах