Реклама / Ads
9| 2886 |18.01.2022 НОВИНИ

Министър Лорер: Целта ни е 5% икономически растеж

.
Даниел Лорер Източник: БГНЕС
Целта ни е 5% икономически растеж през настоящата година. Досега България е сериозно изостанала в глобалното състезание за икономическо развитие. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по време на среща с ръководствата на Двустранните търговски и индустриални камари в България.
 

На събитието на тема: "България като нова дестинация за привличане на инвеститори чрез скъсяване на глобалните вериги на доставки" бяха обсъдени действия за повишаване на икономическия растеж, подобряване на бизнес средата и задържане и привличане на чужди инвеститори в страната ни, съобщават от Министерството на иновациите и растежа.

 

"Бяхме избрани с много ясен мандат от българския народ - да започнем да създаваме инфраструктура за нормалното функциониране на държавата. Мисията на нашето министерство е да генерира икономически растеж и иновации в България. Двете неща са свързани. Растежът чрез иновации е по-дълготраен“, подчерта той.

 

По думите му досега основната пречка за инвестиции е бил рискът от корупция. „Затова целим нулева толерантност към корупцията и премахване на административните пречки пред бизнеса“, категоричен беше Лорер.

 

„Ние бяхме избрани след дълг период на политическа нестабилност и с ясен мандат да създаваме промяна в правосъдната система, подобряване на здравеопазването, развитие на образованието и изграждане на инфраструктура“, каза още той.

В заключение министърът на иновациите и растежа добави, че е изключително важно да се популяризира България като ниършоринг дестинация.

 

Представителите на търговските камари посочиха като един от основните проблеми в икономиката липсата на кадри. Друг проблем, който отбелязаха е гарантиране върховенството на правото, в това число на местните и чуждестранните инвеститори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3045 |18.01.2022 Здравният министър осъди агресията над лекари . 5| 3226 |18.01.2022 Зам.-министър към българските земеделци: Заедно ще създадем здрави и устойчиви политики за сектора . 7| 3207 |17.01.2022 Спортният министър ще освободи ръководството на тотализатора с едностранен акт . 14| 8484 |17.01.2022 Министър Караджов освободи изпълнителния директор на „Автомагистрали“ ЕАД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads