Реклама / Ads
8| 3922 |24.06.2021 НОВИНИ

Министър Рашков: Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората

.
Бойко Рашков Източник: БГНЕС
Политически сили се опитват за пореден път да провеждат „предизборна кампания“, оказвайки натиск за кого да се гласува. Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Огромно е желанието на някои да влязат във властта. Служебното правителство е да противодейства на това.
 

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Според него стремежът към контролиран вот ще се засили.

 

Вчера вицепремиерът съобщи, че се оказва натиск от страна на горските в Смолян, като даде пример с осигуряването на дърва за огрев. Тази сутрин това потвърди и самият областен управител.

 

„Бившият директор на МВР-Пловдив излезе в отпуск по болест. Сега е излязъл в отпуск по майчинство до есента. Поради наличието на изискуемите от закона доказателства и факти по отношение на него е започнало дисциплинарно производство. Как ще протече то може да каже проверяващия екип“, коментира още Бойко Рашков.

 

Отстраненият е директор на ОДМВР-Пловдив – старши комисар Йордан Рогачев сподели пред bTV, че вчерашното му отстраняване като шеф на полицията е приличало на полицейска акция.

 

Служебният министър на МВР коментира и проблема с трансплантациите.

 

„В момента тече разследване във връзка с 14 трансплантации в Правителствена болница. Материалите ми бяха изпратени от здравното министерство, започна разследване. Първоначалните данни са, че са извършени груби нарушения на закона и на медицинската практика. Как ще се развие разследването, не мога да прогнозирам, но първоначалните данни са, че трябва да се идентифицират виновните лица и да бъдат предадени на прокуратурата. За изясняването на някои факти е установен контакт с представители на Молдова, които да съдействат за установяването на лица, явили се като донори в България“, уточни той.

 

Изказванията му дойдоха по време на Международната конференция за борба с трафика на хора.

 

„Не може успешно да противодействаме на престъпленията с трафика на хора, ако продължават да се налагат условни присъди. Очевидно е, че тези либерални наказания не могат да окажат превантивно и възпиращо деяние върху дееца“, смята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3015 |24.06.2021 Министър Кацаров не изключва нова вълна на COVID-19 през лятото . 10| 5280 |23.06.2021 Министър Рашков: Идентифицирани са хора, които организират купуването на гласове за предстоящите избори . 16| 3559 |23.06.2021 Министър Кацаров: Добре е да се премахне монополът на Здравната каса . 2| 3631 |22.06.2021 Транспортният министър сезира ЕК за проблемите при преминаването на камиони през границите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads