Реклама / Ads
14| 5138 |09.01.2014 НОВИНИ

Министър Стойнев: Бизнесът е внесъл рекорден ДДС

.
Източник: Булфото
По предварителни данни бизнесът е внесъл рекорден размер ДДС. Приходите са над очакваните. Това ясно показва, че икономиката ни тръгна по пътя на икономическия растеж. Това заяви енергийният министър Драгомир Стойнев на пресконференция.
 

Българският бизнес демонстрира, че е почтен, но преди това правителството на Пламен Орешарски също демонстрира това. Фирмите получиха близо 542 млн. лева ДДС. За пръв път от много години имаме еднакъв брой заети и осигурени лица, каза още той. Политиката на дискусии и коректност дават своя резултат. Европейските средства трябва да се усвояват, но при пълна прозрачност, обясни енергийният министър. По думите му България вече не е с Румъния в една лодка, а вече по-скоро гоним Италия по усвояване на европейски средства. "Тези средства трябва да допълват, а не да заместват националните политики. Процедурите се опростяват. Имаме десетки писма от българския бизнес, които са ни благодарни от средствата от ЕС", каза Стойнев.

Той заяви, че силно се надява през следващата година все по-малко да се чува думата криза. Ще се борим за по-малка административна тежест, повече работни места, подкрепа на родното производство. Прогнозите са за следващата година икономическия растеж да е 1,8%, а по мое лично мнение ще надвиши 2%, смята още Драгомир Стойнев. Според прогнози на Ек безработицата в България ще намалее. Считаме, че не само ще намалее, но и работата ни с бизнеса за създаване на нови работни места ще се реализира в по-големи параметри от очакването, уточни икономическият министър. По думите му откакто работи правителството на Орешарски има привлечени чуждестранни инвестиции в размер на 496 млн. евро. Те са в преработващата и добивната промишленост, търговия и складиране. Очаква се през 2014 година да се открият още 1300 работни места и да се привлекат още 77 млн. лева инвестиции.

Стойнев обяви, че през тази година започва и изграждането на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Този проект е необходим на икономиката ни. Големите проекти за нас са важни, но ще съсредоточим работата си върху малкия и средния бизнес. Тези фирми създават най-много работни места. Имаме конкретни мерки, по които работим, ще намалим административната тежест. Намали се броят на разрешителните режими. Работи се по втори пакет от мерки, който да облекчи малките и средни предприятия, уточни още министърът на икономиката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6030 |08.01.2014 Лидерът на "Атака" хули полицай в писмо до вътрешния министър . 11| 4918 |08.01.2014 Министър Йовчев застана зад полицая в скандала със Сидеров . 12| 5674 |03.01.2014 Социалният министър: Предизборни обещания се изпълняват за 4 години, а не за 6 месеца . 5| 4712 |19.12.2013 Стойнев: Не е направено нищо за "Южен поток" три години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads