Реклама / Ads
0| 2790 |17.08.2022 НОВИНИ

Министър Димитров: Ще се грижим за бежанците, но не можем да ги поставяме в по-добри условия от българите

.
Илин Димитров Източник: стопкадър, bTV
Бях много наясно какво заварвам. Работих много добре с министър Проданов и смяната премина много плавно. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV новият министър на туризма Илин Димитров.
 

„Всички приоритети на предишното правителство продължават да се изпълняват. Основните проблеми са забавянето на категоризациите и забавянето на изплащането на средствата за бежанците. Имаме над 900 жалби и правим всичко възможно. Създадена е работна група, която ще заседава утре“, обясни той.

 

„Държавата трябва да покаже, че е добър партньор. Хотелиерите отвориха базите си, посрещнаха бежанците. На доверие го направиха. Ще направим всичко възможно в края на сезона да бъде изчистено забавянето в плащането“, изтъкна служебният министър на туризма.

 

„Ще се отнесем с нужната грижа към всички бежанци, но трябва да търсим баланса, защото не можем да ги поставяме в по-добри условия от българите“, поясни той. 

 

Димитров допълни, че има и спорове, които трябва да бъдат разгледани преди превеждането на средства: „Мярката работи до края на септември. В Министерския съвет обсъдихме и изчистихме плащането за по мярката за 35 евро на седалка на туроператорите. Бяха преведени и средства за настаняването на бежанци. Парите се отпускат по европейски фондове“. 


Според него в България се налага негативно говорене спрямо родния туризъм.

 

„Навсякъде по света туристите отиват основно заради природата. Природата е водеща и другите неща остават малко назад“, коментира министърът на туризма.

 

„Спрямо 2019 година имаме спад с 25% на туристите, но това беше най-пиковата ни година в туризма. Спрямо миналата година обаче имаме увеличение с около 90-95% на туристите. Това увеличение не означава повече печалба. Записванията за зимния сезон вървят много добре. За реклама на зимния сезон ще използваме две думи - предвидимост и сигурност. Българският турист представлява 66% от всички туристи. Призовавам българите да почиват на Черноморието“, обяви Илин Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2962 |17.08.2022 Украинският военен министър: Няма как войната в Украйна да се превърне в замразен конфликт . 0| 2645 |16.08.2022 Министър Меджидиев: Започваме работа по новите национални рамкови договори . 0| 2658 |16.08.2022 Министър Шишков: Инфраструктурата в България е недостатъчна . 0| 2742 |16.08.2022 Министър Меджидиев: Скъсяваме COVID карантината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads