Реклама / Ads
4| 5366 |13.06.2010 НОВИНИ

Министри носят шах, пепелник и добри думи лично на премиера в МС

.
Всички на крак при Борисов с армагани за ЧРД.
 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министри дойдоха в Министерски съвет, за да поздравят министър-председателя Бойко Борисов за 51-тия му рожден ден. Пръв прага на МС прекрачи регионалният министър Росен Плевнелиев, който беше с празни ръце. Той обясни, че едно ръкостискане и две добри думи са достатъчни: „Ще пожелая на премира да не гони висок рейтинг, а да остане в историята на държавата”.

Финансовият и транспортният министър Симеон Дянков и Александър Цветков дойдоха заедно. Вицепремиерът Дянков запази в тайна подаръка, но загатна, че е нещо спортно. Цветков, както Плевнелиев, също не носеше армаган в ръце. Образователният министър Сергей Игнатов каза, че ще подари на премиера най-добрият подарък на мъжа, но това не било куче. Министърът на културата Вежди Рашидов каза, че няма да сподели какво носи за Бойко Борисов, защото не било хубаво да се обявява предварително.

Правосъдният министър Маргарита Попова ще изненада премиера със сувенир, а Цветомир Паунов от ГЕРБ донесе от името на партийните членове шах за подарък на Бойко Борисов. Военният министър Аню Ангелов не пожела да каже какъв ще е дарът му за министър-председателя. На въпрос какво ще подари на премиера, председателят на парламента Цецка Цачева каза: „А какво се подарява на любител на пурите? Пепелник.” Пред Министерски съвет се бяха събрали граждани, които носеха букет и перодръжка, с която премиерът да подписва „все така мъдри решения”.

Първоначално от парламентарната група на ГЕРБ решиха да осиновят ягуар от Софийския зоопарк като подарък за лидера си, тъй като щял да подхожда на характера му. След това обаче герберите решиха да ремонтират клетката на лъвовете с 30 000 лева. Общ подарък са подготвили и от Министерски съвет. Близки до МС предполагат, че това ще бъде билет за финала на Световното първенство в ЮАР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5907 |12.06.2010 ГЕРБ подарява на премиера ремонт в зоопарка, министрите билет за финала в ЮАР . 3| 4945 |09.06.2010 Трима зам.-министри коват реформата в културата . 1| 5710 |07.06.2010 3005 българки носят футболни имена . 7| 5101 |02.06.2010 ТВ-министрите - отличници по рейтинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads