Реклама / Ads
20| 5885 |12.06.2010 НОВИНИ

ГЕРБ подарява на премиера ремонт в зоопарка, министрите билет за финала в ЮАР

.
ГЕРБ реши да дари на Бойко Борисов жив ягуар на утрешния му рожден ден. По-късно обаче герберите размислиха и сметнаха за по-полезно да направят ремонт на клетките на лъвовете в столичния зоопарк като подарък за своя лидер.
 

Според първоначалната идея на ГЕРБ трябваше да бъде осиновен ягуар като подарък за Бойко Борисов за 51-вия му рожден ден утре. Вчера Искра Фидосова каза, че е имало много идеи, но решили дарът да съответства на характера на лидера. "Колебаем се между тигър и ягуар, затова днес отиваме в софийския зоопарк, за да харесаме звяр, обясни Фидосова. "Имаме ягуар, казва се Окичуко. Той все още не е осиновен и би бил чудесен подарък за премиера", обясни шефът на зоопарка д-р Иван Иванов. Днес обаче от партията са променили подаръка и са решили да дарят от името на премиера 30 000 лева за ремонт на клетките в зоопарка, където живеят лъвовете.

Финансовият министър Симеон Дянков още мисли какъв подарък да купи за рождения ден на премиера. Той е питал другите министри какво му подготвят и се оказало, че част от тях ще му подаряват картини. На предишния му рожден ден Дянков е дарил Борисов с топка и сега също е склонен на подарък от спортните артикули. Колегата му, министърът по европейските въпроси Томислав Дончев, вчера още не беше купил подарък на Бойко Борисов . “Няма да кажа”, отсече той в отговор на въпроса към какъв тип подарък се е ориентирал, но определи, че ще бъде “малък”. Подаръкът затова е подарък, за да бъде изненада, възкликна министърът на земеделието Мирослав Найденов в кулоарите на парламента в петък.

“Аз ще ви дам един жокер, но няма да кажа какво е. Тъй като наскоро бях в Израел, ще е нещо специално, от Божи гроб, много е малко, символично, не е скъпо”, опита се да бъде по-конкретен той. Найденов спомена заръката на премиера преди дни в Министерски съвет- буквално им е казал, че е човек, който си има всичко и не било нужно да има “изхвърляне” по отношение на подаръците. “Да, ние от парламентарната група на политическа партия ГЕРБ сме приготвили изненада и ще спра дотук”, бе загадъчен съпредседателят на групата Тодор Димитров. Тя ще бъде свързана с едно сериозно футболно мероприятие, добави той. Тодор Димитров, все пак, открехна вратата към тайната, като каза, че с подаръка ще изненадат не само премиера, но и журналистите. Предполага се, че става въпрос за билет за финала на Световното първенство по футбол в ЮАР. Пропуските обаче със сигурност трябва да са повече, за да може да влязат бодигардовете от НСО.

Миналата година подаръкът за Бойко Борисов по повод 50-годишния му юбилей беше заемането на премиерския пост като 50-тия министър-председател на България. Датата тогава съвпадна с трескавата подготовка за парламентарните ибзори на 5-ти юли. Борисов призна, че няма да почерпи съпартийците си, а купонът щял да бъде след вота. Той обаче така и не се състоя заради "копаенето на трупове с багер", разследване на бивши министри и спешните мерки за борба с кризата.

Утре за личния празник на министър-председателя ще дойде италианският му колега Силвио Берлускони. Борисов щял да отиде лично до летището, за да посрещне приятелски премиерът на Италия, който все още не се знае каква изненада е подготвил за подарък на рожденика. Двамата ще открият паметник на Дж. Гарибалди на едноименния площад в столицата. Най-прецакани на утрешния ден се оказали феновете на Елтън Джон от ПГ на ГЕРБ. Той утре ще изнесе грандиозен концерт на стадион "Локомотив". Сред герберите се говори, че колкото и да и уникално да е посещението на сър Елтън, който надали ще посети страната ни някога отново, трябвало да присъстват на рождения ден на лидера си и да му поднесат лично пожеланията и подаръците си.

Заради посещението на Берлускони пък утре в столицата ще се направят следните промени в движението. От 18.00 на 12 юни до 13.00 ч. на 13 юни се забраняват престоят и паркирането на превозни средства по ул. "Княз Алексъндър Първи" между площад "Княз Александър Първи" и ул. "Граф Игнатиев", ул. "Иван Денкоглу" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Христо Белчев", ул. "Ангел Кънчев" между ул. "Солунска" и ул. "Иван Денкоглу", ул. "Солунска" между ул. "Ангел Кънчев" и ул. "Граф Игнатиев". От 7.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията по откриването на паметника на Дж. Гарибалди се забраняват престоят и паркирането на превозни средства по моста пред Националния стадион и ул. "У. Гладстон" между ул. "Хан Крум" и пл. "Славейков".

От 11.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията по откриването на паметника на Дж. Гарибалди се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул. "Княз Алексъндър Първи" между площад "Княз Александър Първи" и ул. "Граф Игнатиев", ул. "Иван Денкоглу" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Христо Белчев", ул. "Ангел Кънчев" между ул. "Солунска" и ул. "Иван Денкоглу", ул. "Граф Игнатиев" между ул. "Солунска" и бул. "Витоша", както и по ул. "У. Гладстон" между ул. "Хан Крум" и пл. "Славейков". От 9.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията трамваите по линия номер 12 ще се движат от кв. "Илиянци" до Съдебната палата.

От 11.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията ще се променят маршрутите на трамвайни линии с номера 10 и 18, като трамваите в участъка от ж.к. "Западен парк" и кв. "Орландовци" ще се движат до Съдебната палата, а мотрисите в участъка от ул. "Кораб планина" и Руското посолство - до пл. "Журналист". От 9.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията се закрива двупосочно трамвайната спирка на пл. "Гарибалди".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4810 |06.06.2010 Над 4 млн. лв. за ремонт на училища и детски градини . 7| 5129 |26.05.2010 ГЕРБ и "Атака" скриха премиера от опозицията . 9| 5026 |16.05.2010 РЗС изслушва премиера за банкрута в държавата . 15| 5019 |04.05.2010 Първанов прави генерал охранител на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads