Реклама / Ads
7| 5129 |26.05.2010 НОВИНИ

ГЕРБ и "Атака" скриха премиера от опозицията

.
Оставката на Дянков отново излезе на преден план след новия отказ на премиера да стъпи в пленарната зала.
 
Управляващото мнозинство отхвърли за пореден път искането на левицата премиерът Бойко Борисов и министрите Симеон Дянков, Тотю Младенов и Трайчо Трайков да бъдат изслушани в пленарната зала за мерките за справяне с кризата. Социалистите твърдят, че за пети път залата не приема искането им.

Пред Frognews.bg депутатът от Коалиция за България Антон Кутев заяви, че Борисов и Дянков просто се страхували от диалог в Народното събрание. „Този пореден отказ е една целенасочена политика на това правителство. Като се започне от отклоняването на куп парламентарни въпроси и се стигне до този прецедент в историята на Народното събрание. Аз не виждам в края на краищата кой въпрос за България е по-важен от антикризисните мерки на ГЕРБ и актуалиацията на бюджета. Обърнете внимание, че до подобно действие се е стигало единствено при правителството на Жан Виденов. И аз не мисля, че актуализацията на бюджета може да мине без оставката на финансовия министър. Дянков не е предвидил какво ще се случи, което означава абсолютен провал. Не само че не си подава оставката, но и не идва в парламента, за да каже за какво става дума. И той и премиерът се стремят да избегнат всякаква форма на диалог, защото е най-лесно за Бойко Борисов да се покаже по телевизиите с осанката си и да говори, с извинение, често пъти глупости. Той е напълно некомпетентен относно финансовото състояние в държавата и го доказва с всеки свой ход. Това, че не се явява, означава и известен страх.”, заяви Кутев.

„Вие на няколко пъти правите подобни искания. Недопустимо е да бъдат изслушвани министър-председателят и трима министри. В правилника може да се изслуша министър или министър-председателя, или някой от министрите. Но това е абсолютно некоректно и пълна спекулация от вас и си правите съответно агитацията с това”, каза Павел Шопов от „Атака”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5596 |25.05.2010 РЗС и Израел обвиниха "Атака" в расизъм . 19| 6597 |20.05.2010 "Атака" и ДПС представиха шоу "Ксенофобия" в парламента . 9| 5026 |16.05.2010 РЗС изслушва премиера за банкрута в държавата . 15| 5019 |04.05.2010 Първанов прави генерал охранител на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads