Реклама / Ads
9| 5025 |16.05.2010 НОВИНИ

РЗС изслушва премиера за банкрута в държавата

.
“За 10-месечното си управление ГЕРБ изправи България пред финансов банкрут. Държавата се превърна в най-лошия платец и на практика замрази българската икономика.”, се казва в декларация на РЗС.
 

Според хората на Яне Янев чуждестранните инвестиции са в долна мъртва точка, бюджетният дефицит расте, а реалните нива на безработицата се очаква да достигнат критичните 25 % до края на годината. На фона на цялостната икономическа рецесия правителството чрез неадекватни фискални намерения е на път да предизвика инфлация и така още повече да увеличи напрежението и несигурността у гражданите и икономическите субекти.

Хаотичните действия на кабинета „Борисов” в областта на икономиката и финансите, липсата на ефективна стратегия за справяне с кризата са причините РЗС да инициира изслушването на министър–председателя в комисията по бюджет и финанси в НС, което трябва да се осъществи тази седмица.

Депутатите от РЗС ще попитат премиера как приетите от правителството антикризисни мерки ще се отразят на бюджет 2010, при условие, че голяма част от тях могат да бъдат реализирани само чрез законодателни промени, а такива не са внесени все още в НС.
Ще предложи ли МС да бъде актуализиран бюджет 2010 и да бъде намален фискалния резерв и какъв е санитарният минимум според Министерство на финансите, под който той не може да пада, за да не се посяга и на валутния резерв.

Хората на Янев се интересуват с каква част от парите на държавата оперират Корпоративна и търговска банка, СИБанк и ЦКБ, както и с колко процента ще бъдат намалени разходите за администрацията на Министерски съвет.

Сред темите са и изразходваните над 2 млрд. лв. от фискалния резерв от началото на мандата до момента и по-точно колко от тях са изхарчени за рекордния брой СРС-та, използвани откакто ГЕРБ е на власт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5019 |04.05.2010 Първанов прави генерал охранител на премиера . 28| 5254 |07.04.2010 Ген. Ст. Тонев: Здравната реформа е реформа на премиера . 8| 6788 |06.04.2010 Изслушват Роман Василев във ВСС, възможно е да бъде уволнен . 35| 7800 |30.03.2010 Министър Нанев подаде оставка след натиск от прокуратурата и премиера Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads