Реклама / Ads
3| 5756 |10.07.2010 НОВИНИ

Министри и студенти карат колела към дома на Бойко Борисов; тръгват от "Дондуков" 2

.
Велопоход от София до Банкя събра трима министри, които яхнаха колелата и полетяха към премиерския дом. На старта Трайчо Трайков се избъзика с нетърпеливия Сергей Игнатов - "Сергей, вие, тръгвайте, ние ще ви следваме!" Томислав Дончев изчетка студентите - "Вие сте по-важни от резерва и пътищата!"
 

Над 300 души се събраха пред сградата на президентството, за да се включат в традиционния велопоход по повод закриването на академичната 2009/2010-а година. Събитието е организирано под патронажа на министъра на образованието Сергей Игнатов, който даде официален старт на спортната проява. През цялото време министър Игнатов, който вече е сред най-популярните боксьори у нас, след като призна, че е тренирал, беше нетърпелив да застане на стартовата линия и призова журналистите да не го питат за "актуални проблеми".

Министър Трайчо Трайков пък се обърна шеговито към колегата си с думите „Сергей, вие тръгвайте, ние ще ви настигнем" и се обърна към журналистите: „С „Белене" положението е следното...". По думите на Трайков е хубаво човек да се раздвижи, защото се повишава чувството за щастие и хората се вдигат нагоре в класацията на щастливите народи. Освен това се повишава субективното усещане за висок стандарт на живот, а ние всъщност се стремим към висок стандарт на живот, допълни още икономическият министър и обобщи: „При всички възможности е хубаво да се спортува".

Минути преди началото на велопохода министър Игнатов посочи, че в България тепърва предстои навлизането на колоезденето в ежедневието на повече българи. Той допълни, че по негови наблюдения повечето от министрите в кабинета са спортни натури и няма проблем да ходят на работа с колело.

Министърът по европейските въпроси Томислав Дончев напомни, че след края на учебната година, какъвто е официалният повод за събирането, следват нови предизвикателства. „Образованите млади хора са най-големият ни капитал и са по-важни от валутния резерв и инфраструктурата". Председателят на Националното представителство на студентските съвети Петър Чаушев посочи, че инициативата тази година продължава традицията като организаторите се стремят да превърнат събитието от регионално в национално. По думите му младите хора с участието си показват, че спортът е част от образователния процес. Студентските съвети имат добри предложения относно развитието на медицинския спорт в страната и действително там трябва да има реформа, подчерта Чаушев.

Ще отидем до Банкя, за да покажем, че сме активни, допълни още той. На въпрос защо точно Банкя е част от маршрута Чаушев посочи, че до там маршрутът е лесен, а Банкя се намира сравнително близо. Припомняме ви обаче, че именно там се намира къщата на министър-председателя Бойко Борисов. Във велопохода ще се включат студенти от 20 ВУЗ-а в София и любителите велосипедисти. Министър Игнатов посочи, че очаква още хора да се включат по трасето. Колоната на велосипедистите поведоха в спортно облекло министрите Сергей Игнатов, Томислав Дончев, Трайчо Трайков, колоездач No. 1 на България Ивайло Габровски и архитектът на София Петър Диков. Предвидени са и награди - три велосипеда, въпреки че събитието не е със състезателен характер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5127 |08.07.2010 М. Герджиков подгони министри за такса "смет" . 2| 4749 |22.06.2010 Орязани пари за образование вдигнаха студенти на бунт . 1| 4361 |17.06.2010 Министри се скараха за агропари . 0| 5243 |15.06.2010 Новите студенти в Алма Матер влизат и само с матура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads