Реклама / Ads
8| 4569 |26.05.2015 НОВИНИ

Мира Радева: Незаконни постройки имат и българи, не само цигани

.
Мира Радева
Незаконни постройки имат и българи, не само цигани. Незаконни постройки имаше и при Тодор Живков.Това посочи в "Още от деня" по БНТ Мира Радева. Ние седим върху въглени и всичко тлее, допълни проблемът с етническото напрежение, социоложката.
 
Една глобална система изисква много колективна воля и колективна енергия, уви, аз не я виждам в това общество и това е много тъжно, каза доц. д-р Мира Радева.

Когато говорим за съдебна реформа трябва да се целим към качествени промени, а това се постига с други средства, но не и с промяна на Конституцията или разделянето на ВСС на две камери. Подобряване на качеството на правосъдието е далече, коментира политическият анализатор Борислав Цеков.

Стига се до парадокс, че едни и същи хора, намиращи се на еднаква позиция, вземат противоречиви решения, така коментира раждането на нови закони в България Радева. Политическите партии, които подкрепят правителството го правят само и единствено, защото не са наясно какво ще се случи с тях, допълни тя.

Опозицията не притиска управлението, това си има обективни причини, но натискът е в интерес на държавата, защото управляващите трябва да се натискат по устав, за да се достигне до ясна визия какво ще се прави в държавата, каза Борислав Цеков. Влизаме в ера на застой, защото думата реформи вече се изпразни от смисъл и нищо не се прави, за да се промени България, допълни той. Налице е свръх преяждане с власт от страна на Реформаторския блок, нека си припомним, че се оплаквахме от ДПС, а сега го виждаме и при реформаторите, каза Цеков.

Казвам си „Дай Боже“, енергията на младите реформатори да се реализира, но дали това ще се случи ми е трудно да кажа на този етап, коментира Радева.

Когато виждаш, че онези, които не спазват правилата са безнаказани, а ти, който спазваш правилата, биваш наказван, тогава всичко избухва, завърши Борислав Цеков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5037 |25.05.2015 След Гърмен събарят незаконни постройки и в Бургас . 2| 4866 |13.05.2015 Вицеaдмирал Николов: Разузнаването до дни ще каже за сценариите в Македония . 5| 4251 |11.05.2015 Българчетата до 5 години умират три пъти повече от връстниците си в Европа . 2| 4246 |07.05.2015 Владимира Янева е в столичното следствие за „Червеи”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads